Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko velt oordeel over Perez en Lawson: "Baangarantie bestaat niet in F1"

Sergio Perez heeft gegarandeerd een contract bij Red Bull in 2024. Maar baangarantie? Nee, dat bestaat niet in F1.

Perez Zandvoort Sunday wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts
Daar waar Christian Horner constant benadrukt dat Sergio Perez gewoon voor Red Bull zal rijden in 2024, is het Helmut Marko die de laatste weken wat onrust zaait door een slag om de arm te houden en constant weer net wat andere dingen te zeggen.

In gesprek met OE24 wordt hij daags voor het GP-weekend in Italië wederom gevraagd naar de Mexicaan, die in Zandvoort niet zijn beste weekend had. "Helaas rijdt hij soms heel goed, maar weet hij ook niet altijd het maximale uit de auto te halen zonder fouten te maken."

"Tijdens het Grand Prix-weekend in Nederland bijvoorbeeld, waar hij zonder de rode vlag waarschijnlijk de finish niet had gehaald", zucht hij, alvorens de interviewer van dienst vraagt of Red Bull niet een keer genoeg gaat krijgen van de capriolen van Checo.

"Hij heeft momenteel een contract tot en met 2024. Of het een baangarantie is? Bestaat dat wel in de Formule 1? Hoe dan ook, er is een contractuele overeenkomst", aldus Marko, die tot slot geconfronteerd wordt met de woorden van Ralf Schumacher, die al aan de stoelpoten van Checo aan het zagen was. "Als dat maar niet betekent dat Mick Schumacher de plaats van Checo in moet nemen", lacht Marko.

Lawson

Natuurlijk moet Marko ook even zijn mening geven over de invalbeurt van Liam Lawson. Hij is tevreden, maar wil nog niet te veel conclusies trekken over de toekomst van de Nieuw-Zeelander. "Liam heeft het goed gedaan. In de kwalificatie timede het team niet goed, maar in de race zette hij competitieve rondetijden neer. Hij toonde bovendien geen ontzag en haalde niet alleen Leclerc, maar ook Verstappen in. Al met al een positief debuut!", aldus de adviseur.

"Wat zijn potentie is? Dat gaan we in Monza en waarschijnlijk ook in Singapore zien. Normaal gezien duurt het herstel van een serieuze handblessure zoals die van Ricciardo zes weken, maar soms geneest het sneller. Daniel moet zo snel mogelijk punten gaan scoren voor AlphaTauri!"

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership