Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verdedigt jeugdopleiding: "Drie coureurs staan klaar voor Red Bull"

Het is al enige tijd geleden dat Red Bull een coureur uit de eigen kweek naar de Formule 1 wist te helpen. Er werd lange tijd gesproken over het opdrogen van Red Bulls-talentenpoule, maar teamadviseur en geestelijk vader van dat project, Helmut Marko, claimt dat het programma nog springlevend is.

Liam Lawson
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Natuurlijk kun je AlphaTauri-debutant Yuki Tsunoda een product noemen van Red Bull-jeugdopleiding, maar in zeker zin is dat sjoemelen. Het was immers pas in 2019 dat hij in de line-up werd toegevoegd, omdat het toen voor Red Bull en Honda logisch was om in te zetten op een Japanse Formule 1-coureur. Het is al lang geleden dat iemand vanuit zijn jonge jaren als autocoureur aan de hand van Red Bull het volledige pad richting de Formule 1 wist te bewandelen.

Desondanks geeft Helmut Marko in gesprek met Servus TV aan dat het met het talentenprogramma wel goed zit: "We brengen voor het eerst sinds jaren een snelle Japanner naar de Formule 1 en met de Est Juri Vips en de Nieuw-Zeelander Liam Lawson hebben we twee coureurs die klaar zijn voor de Formule 1 als ze het in de Formule 2 goed zouden doen."

En ja, dan heeft het misschien even geduurd voordat er weer een talent uit eigen kweek naar de koningsklasse werd geholpen, 'maar': "Het is nu eenmaal niet altijd mogelijk om een aaneengesloten aanvoer van talentvolle coureurs naar de Formule 1 te helpen."

En bovendien, zo legt Marko uit, dat de Formule 1 niet bomvol zit van Red Bull-talent betekent niet dat elders ter wereld niet op hoog niveau Red Bull-coureurs actief zijn: "Er zijn voldoende Red Bull-coureur die actief zijn in andere klassen, zoals de Formule E of het enduranceracen. Dat zijn coureurs die geld verdienen met racen, oftewel met datgene wat ze het liefste doen."

Nee, Helmut Marko is nog altijd heel trots op zijn troetelkind, de jeugdopleiding: "Ik denk dat als andere teams een dergelijke staat van dienst kunnen overleggen voor wat betreft het grootbrengen van autosporttalent, die teams heel trots mogen zijn op wat ze hebben bereikt."

Kleven er naast voordelen ook nadelen aan de komst van Sergio Perez naar Red Bull? Dit en meer in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?