Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko verkiest titel Verstappen boven die van zijn voormalige Red Bull-lieveling: "Vele malen belangrijker"

Sebastian Vettel won vier wereldtitels bij Red Bull, maar de titel van Max Verstappen is vele malen belangrijker voor de Oostenrijkse renstal. Helmut Marko legt uit waarom.

Tussen 2010 en 2013 won Red Bull alle wereldkampioenschappen in de Formule 1. Sebastian Vettel won viermaal de coureurstitel en ook de constructeurstitels gingen naar de Oostenrijkse renstal. Dankzij Max Verstappen staat de teller van het aantal coureurskampioenschappen nu op vijf, want in 2021 werd de Red Bull-rijder gekroond tot wereldkampioen F1. Ondanks de grootse successen van Vettel in de dominante periode van Red Bull, vindt Helmut Marko die ene titel van Verstappen vele malen belangrijker. Tussen 2010 en 2013 was het namelijk allemaal wat makkelijker. "We hadden toen een superieure auto", zegt de man uit Graz in gesprek met Autorevue . "Het succes van nu was heel belangrijk voor ons. Daar hebben we heel lang naartoe gewerkt." "Ik zei ook nog tegen de Britten (van Red Bull, red.): 'we hebben een winnende auto nodig als we Verstappen op lange termijn willen behouden'."

'De belangrijkste overwinning in de geschiedenis van Red Bull'

Marko legt uit dat medio 2020 het besluit is genomen dat de 2021-bolide dé kans moest worden voor een gooi naar de wereldtitel. "Toen hebben we het besluit genomen dat we in deze auto moeten gaan investeren." Tezamen met Honda is het de renstal gelukt om de RB16B competitief te maken en de dominantie van Mercedes kon doorbreken. "Het feit dat we deze dominantie, die vooral te danken was aan de (Mercedes)-motor, na zeven jaar hebben doorbroken, heeft een impact gehad op de hele Formule 1. De kijkcijfers en interesse in de sport zijn enorm toegenomen. Het is absoluut de belangrijkste overwinning die we hebben behaald in de geschiedenis van Red Bull Racing", zo sluit Marko af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"