Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko verklaart ombouw privévliegtuig Verstappen: "Die afleiding heeft hij nodig"

Helmut Marko heeft verklapt met welk bijzondere doel Max Verstappen zijn privévliegtuig laat ombouwen.

Verstappen privevliegtuig jet prive vliegtuig
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © LFSB Planes Pictures

Twee weekenden geleden zagen we Max Verstappen in actie tijdens de virtuele 24 uur van Le Mans. We weten echter ook hoe dat afliep, want door aanhoudende connectieproblemen vanuit de organisatie gaf Team Redline er met de formatie van Verstappen de brui aan.

Nadien was Verstappen furieus en zwoer hij nooit mee mee te doen aan dit evenement, waarbij hij fel uithaalde naar gameplatform rFactor2. Als Helmut Marko naar aanleiding van dat voorval wordt gevraagd of Verstappen zich méér kan richten op zijn derde wereldtitel, omdat hij simracen links zou laten liggen, vertelt hij dat het tegenovergestelde waar is.

"Hij heeft zijn privévliegtuig laten ombouwen, zodat hij in de toekomst ook in de lucht kan simracen. Maar dat is alleen maar iets goeds, want Max heeft dat soort afleiding nodig. Bovendien heeft het geen enkele negatieve invloed gehad op zijn eerste twee wereldtitels", aldus Marko tegenover het Duitse Sport1.

Verstappen stapt graag aan de sim, maar hij legde recent uit dat het hem ook helpt om een betere coureur in de échte wereld te worden.

Update 04-02-2023: Verstappen heeft verklaard dat Marko hem verkeerd heeft begrepen. Ja, er wordt een nieuw sim geïnstalleerd, maar niet in zijn vliegtuig, maar in zijn motorhome.

Ook interessant:

Hoeveel verdienen Verstappen en Hamilton? De F1-salarissen van 2023

Wat verdient Max Verstappen in de Formule 1? En wat verdienen concurrenten Charles Leclerc en Lewis Hamilton in 2023? RacingNews365 presenteert de salarissen van het komende F1-seizoen, waarbij we ook zien dat Nyck de Vries er warmpjes bij zit!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull