Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko verklaart irritatie Verstappen tijdens trainingen: "Dat was het probleem"

Max Verstappen was tijdens de eerste trainingen niet altijd even tevreden met zijn Red Bull RB18. Helmut Marko snapte het probleem waar zijn Nederlandse coureur mee te maken had.

Max Verstappen zat aan het einde van de tweede training op twee tienden achter Charles Leclerc, maar daarvoor was het gat een lange tijd groter. Helmut Marko vertelt in gesprek met het Oostenrijkse ORF waar Red Bull tijd verliest.

"We moeten kijken hoe het circuit zich verder ontwikkelt. Momenteel verliezen we te veel tijd op Ferrari in de derde sector. Sainz was in de eerste training daar wel acht tienden sneller dan Max!", stelt hij vast.

Irritatie Verstappen duidelijk

Verstappen liet zich zo nu en dan duidelijk gelden via de teamradio, waarop hij zo nu en dan vloekend te horen was. Helmut Marko legt op een simpele manier uit waarom: "Max had te weinig downforce, dat was het probleem."

Red Bull heeft op weg naar de kwalificatie dan ook een keuze te maken. "We moeten nu gaan beslissen of we kiezen voor minder topsnelheid en meer downforce, of het zo houden", legt Marko uit.

Zich heel veel zorgen maken doet de Oostenrijker in ieder geval (nog) niet. "We weten van Ferrari dat ze geen opwarmfase nodig hebben, maar meteen vanaf het begin snel zijn. Het is in ieder geval nog niet zorgwekkend wat we hebben gezien", aldus de Red Bull-adviseur.

27 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull