Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verklaart marginaal gat Verstappen met concurrentie

Max Verstappen was ook nipt de snelste man in de kwalificatie voor de sprintrace. Zijn zeer grote voorsprong van een dag eerder was echter bijna teniet gedaan.

Slechts 0,011 seconde kwam Oscar Piastri tekort op de tijd van Max Verstappen, terwijl Carlos Sainz maar 0,025 seconde tekort kwam. Een dag eerder was het gat nog acht tienden.

Red Bull-adviseur Helmut Marko analyseert de de kwalificatie in gesprek met Sky Deutschland. "Het was erg close, maar het waren erg moeilijke omstandigheden. Mclaren reed met meer vleugel dan wij en dat was te zien in sector twee. Daar verloren we veel tijd."

"Maar Max vond het juiste compromis tussen risico en snelheid. Het scheelde niet veel, maar het was in ieder geval genoeg."

Op vrijdag mochten de coureurs tijdens de kwalificatie hun DRS gebruiken, maar zaterdag bleef de DRS dicht. DRS wordt gezien als een van de belangrijkste wapens van Red Bull op de lange rechte stukken.

Marko: "DRS helpt omdat we qua topsnelheid dan zeker beter zijn, maar het grootste verschil zat hem in de vleugelafstelling van McLaren. Als het droog blijft hebben ze denk ik een probleem."

Regenrace op komst?

Het team van McLaren is bezig aan een zeer indrukwekkende opmars en Marko verwacht dan ook veel van de oranje bolides: "McLaren ziet er uit als de grootste concurrent en ze hebben ook een goed bandenmanagement, bij Ferrari geeft dat problemen over de hele raceafstand. Ik ben ook wat verrast dat Hamilton niet verder naar voren staat."

De sprintrace start om 17:05 uur, maar waarschijnlijk valt er voor die tijd weer regen in de Ardennen. "Het zal in de namiddag wederom gaan regenen, maar het is hier erg lastig te voorspellen", aldus weerman Marko.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van België 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-teamadviseur voorziet Red Bull-problemen in Monaco