Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko verklaart Red Bull-sessie met twee gezichten: "Alles ging mis"

Het was voor Red Bull een sessie met twee gezichten op het Melbourne Grand Prix Circuit. Max Verstappen zag er solide uit, maar waar waren Sergio Perez en zijn team mee bezig? Red Bull-adviseur Helmut Marko geeft tekst en uitleg.

In de derde en laatste vrije training zagen we Sergio Perez welhaast meer naast dan op de baan, dat nadat we hem lange tijd in de box zagen staan terwijl Red Bull aan de achterzijde van de RB19 sleutelde. De auto gedroeg zich zeer wispelturig: "De balans van de auto verandert per bocht", riep de Mexicaan dan ook. Dat terwijl de vrij conservatieve setup van Perez op de vrijdag nog goed werkte. "Alles ging mis wat er mis kon gaan", zegt Helmut Marko in gesprek met ServusTV over de sessie van Perez. "Er deed zich een technisch probleem voor aan de voorzijde en dat wisten we niet voor het einde van de sessie op te lossen. En toen de auto eenmaal wél in orde was, begon het te regenen", aldus de Oostenrijker.

"Die sluwe vos wordt onze grootste concurrent"

Alles zou nu dan dus in orde moeten zijn, zoals dat al het geval was met de auto van Verstappen en met de Nederlander zelf: "Met Max werkten we een goede sessie af. De long run was naar tevredenheid." Wat betekent dit alles met het oog op de kwalificatie? Wat verwacht Marko daarvan? "Het zal hier allemaal wat dichter op elkaar zitten. Voor wat betreft de kwalificatiepace lijkt de Ferrari heel snel te zijn en ook Fernando Alonso zit er altijd bij. Hij is een sluwe vos die weet hoe hij met de banden om moet gaan." Met het oog op de race gaat Marko zelfs nog een stapje verder: "Hij zal onze grootste opponent zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"