Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko verklaart 'vele problemen' Red Bull: "Dit scheelde er bij Verstappen aan"

Red Bull kende bepaald geen lekkere tweede vrije training. In totaal kwam men tot 20 ronden, waarvan Max Verstappen er slechts 6 voor zijn rekening nam. Wat scheelde eraan? Helmut Marko legt uit.

We zagen Max Verstappen in de tweede vrije training nauwelijks op de baan. Een snelle stint van drie ronden op harde banden werd pas in de laatste vijf minuten opgevolgd door een stint van drie ronden op zachte banden. Hij werd vierde, Sergio Perez werd negende. "We kampten met vele problemen", zo windt Red Bull-adviseur Helmut Marko er geen doekjes om tegenover ORF . "Bij Max Verstappen en Sergio Perez waren die problemen verschillende van aard. In het geval van Verstappen werden de setupveranderingen niet goed doorgevoerd. Iets ging er mis in het aanpassen ervan", aldus Marko.

Geen paniek bij Red Bull

Marko zegt zich echter nog niet al te veel zorgen te maken: "De tijd die Verstappen reed was best oké voor het aantal ronden dat hij reed. Als we de problemen op weten te lossen, staan we er gewoon weer vooraan bij." De suggestie dat de tegenslagen te maken hadden met de temperatuur, die met slechts vier graden minder fors daalden dan ingecalculeerd, wuift Marko weg: "Die problemen hadden naar niks mee van doen." "Zoals al zei kampten Verstappen en Perez met verschillende problemen, we moeten nu in detail zien na te gaan wat er aan die problemen ten grondslag lag."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten