Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verrast door gebrek aan tegenstand voor Verstappen

Max Verstappen won met speels gemak de sprintrace op Belgische bodem. Regenval en later een opdrogende baan brachten hem niet van zijn stuk. Red Bull-adviseur Helmut Marko had meer tegenstand verwacht, zo erkent hij na afloop.

Max Verstappen en Red Bull ondervonden bij de start van de sprintrace het nadeel van het feit dat ze de eerste pitbox hebben. Een stop zou betekenen dat Verstappen lange tijd zou moeten wachten op allerlei coureurs die in de pitlane reden alvorens hij zijn weg zou kunnen vervolgen.

Verstappen moest noodgedwongen een ronde langer op de full wets door, terwijl Oscar Piastri direct kon wisselen naar de snellere intermediates. Het betekende dat de McLaren-coureur de leiding in de race in zijn schoot geworpen kreeg.

"Het was een strategische keuze en dit was de beste keuze. We hebben er bewust voor gekozen om eerst met Checo binnen te komen, omdat we veel auto's in de pitstraat verwachtten."

"Doordat wij de eerste pitbox hebben was voor ons het risico groter omdat we niet wisten wie er nog meer binnen zouden komen. Het pakte voor beide auto's goed uit, maar het is jammer dat er Perez significante schade aan zijn auto kreeg", blikt Helmut Marko terug in gesprek met Servus TV.

Marko had meer verwacht van McLaren

Verstappen had maar een halve ronde nodig om de leiding te heroveren, want op het lange rechte stuk vloog hij de McLaren-coureur voorbij alsof die stil stond.

"De latere pitstop betekende dat Max tot achter Piastri terug viel. Maar Max zag al direct dat hij erg aan het glijden was en zijn banden snel sleten."

"Max ging hem relatief makkelijk voorbij, ondanks dat McLaren meer downforce had. We hadden eigenlijk verwacht dat ze in de regen sterker zouden zijn. We maakten ons een beetje zorgen over de safety car die op de baan kwam en vroegen ons af of er nog genoeg ronden over zouden zijn om aan te vallen maar Max deed het onberispelijk."

Verstappen reed na zijn inhaalactie eenvoudig naar de zege voor Piastri en Pierre Gasly. Doordat Sergio Perez geen punten scoorde bouwde de Nederlander zijn voorsprong wederom fors uit, ditmaal met acht punten.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van België 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"