Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Marko: "Verstappen barstte in tranen uit in Monaco"

Al vanaf zijn intrede in de Formule 1 doet Max Verstappen van zich spreken. Ook vorig jaar was de Nederlander regelmatig het onderwerp van menig gesprek in de paddock. Volgens teamadviseur Helmut Marko zijn er een aantal pittige gesprekken met Verstappen gevoerd waarna het tij is gekeerd.

Verstappen groeide uiteindelijk uit tot de absolute smaakmaker van het vorige Formule 1-seizoen, maar in de eerste paar races kreeg hij bakken vol kritiek over zich heen. Ook Marko was niet altijd te spreken over de dadendrang van de jonge Nederlander.

"Het structurele probleem van Max was dat hij te weinig geduld had. Kijk maar naar het incident met Vettel, daar had hij gewoon af moeten wachten, want onze banden en chassis waren zoveel beter dan die van Ferrari. Hij had zonder problemen Vettel kunnen inhalen", blikt de Oostenrijker in gesprek met Motosport-Total terug.

De crash van Verstappen in de derde vrije training voor de GP van Monaco is volgens de Oostenrijker een typisch voorbeeld van het ongeduld en de dadendrang van de jongeling.

"In de eerste twee vrije trainingen stond Ricciardo vlak voor hem omdat Max te maken had met verkeer. In die bewuste ronde in de derde vrije training lag hij twee tienden voor op Ricciardo, maar kwam hij bij het zwembadgedeelte achter Sainz te zitten. Als je daar een auto voor je hebt zitten, dan kun je de ronde vergeten en beter gelijk afbreken."

Marko doet uit de doeken dat de jonge Nederlander in huilen uitbarstte in de pitbox. "In de box was hij tot tranen geroerd. Dat was denk ik het moment waarop hij na ging denken. Hij is snel genoeg, alleen hoeft zichzelf niet perse iedere ronde te bewijzen. Dat heeft Max niet nodig."

Verstappen deed toch een verwoede poging om voorbij te komen aan Sainz met de crash tot gevolg. Volgens Marko wilde Verstappen niet alleen bewijzen dat hij sneller was dan Ricciardo, maar speelde ook de rivaliteit met Sainz hierbij een rol.

"Het was dom dat hij probeerde voorbij te komen aan Sainz, maar ook Sainz heeft er aan bijgedragen. Die twee waren bij Toro Rosso al rivalen, dan is het logisch dat zoiets verkeerd afloopt."