Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Verstappen heeft Ricciardo in 2018 overklast"

Aan het begin van het vorige Formule 1-seizoen zag het er absoluut niet naar uit dat Max Verstappen het seizoen zou gaan afsluiten als de beste Red Bull-coureur. Toch was het onderlinge verschil met teamgenoot Daniel Ricciardo uiteindelijk bijzonder groot.

Volgens teamadviseur Helmut Marko is zijn pupil in 2018 enorm gegroeid waardoor hij Ricciardo voorbij is gestreefd. "Ja, Verstappen was beduidend de snellere. Dat laten de data ook duidelijk zien. Vooral in de kwalificaties is Max een stuk sneller dan Daniel, maar ook in de race was hij steeds een fractie sneller."

Na een matige seizoensstart waarbij de jonge Nederlander regelmatig betrokken was bij diverse incidenten versloeg hij zijn voormalige teamgenoot met ruime cijfers. In de kwalificaties was Verstappen in 2018 maar liefst 15 keer sneller dan Ricciardo en ook het verschil in WK-punten is enorm, 249 voor Verstappen en 170 voor Ricciardo. Volgens Marko begon de wederopstanding van Verstappen na zijn crash tijdens de derde vrije training in Monaco. Dit incident zorgde voor een duidelijke ommekeer bij de inmiddels vijfvoudig GP-winnaar. "Na zijn crash in Monaco kwam Max in tranen in de pitbox. Hij is geen domme jongen en weet dat hij ongelofelijk snel is, maar dat hij dit niet in iedere sessie hoeft te zijn. Na Frankrijk heeft hij foutloos gereden en stond hij meerdere keren op het podium." Marko is ervan overtuigd dat zijn pupil in 2019 kan strijden voor de wereldtitel. "Voor de kerstdagen heb ik met Max persoonlijk gesproken en hebben we de route voor 2019 vastgelegd. Ik weet absoluut zeker dat we met Max over een coureur beschikken die zich kan mengen in de titelstrijd."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi