Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Verstappen kansloos tegen superieure motor Hamilton'

Red Bull had voorafgaand aan het Braziliaanse GP-weekend hoge verwachtingen en hoopte er de leiding in het WK uit te bouwen. Zelfs ondanks een diskwalificatie én een gridstraf was Lewis Hamilton echter te snel.

Red Bull-adviseur Helmut Marko moest eerlijk bekennen dat er geen kruid gewassen was tegen Lewis Hamilton. Volgens de Oostenrijker lag dat wel voornamelijk aan diens krachtbron. "Max heeft alles gegeven. We hadden een beetje pech met de safety car, daar verloren we drie seconden. Als je zo lang kan binnen een seconde rijdt... Max riskeerde alles in sector 2 en moest op de limiet rijden. Dat had ook effect op zijn banden", beschrijft Marko wat er voor Verstappen bij kwam kijken om zijn rivaal achter zich te houden. Daarin slaagde Verstappen niet: "Hamilton was veel sneller op het rechte stuk en wat we vreesden is gebeurd. Maar het is alleen de motor van Hamilton. Het is natuurlijk een nieuwe motor. Mogelijk heeft Mercedes de allerbeste en dan was deze natuurlijk ook nog vers. Voor ons was er geen manier om dit te verdedigen."

Marko roemt Verstappen: "Heroïsch geweerd"

Red Bull zag ook geen manier meer om Verstappen in de slotfase nog aan te laten vallen en besloot hem daarom de race rustig uit te laten rijden. "Onze banden waren drie ronden ouder en we hebben nog gedacht aan een driestopper, maar dan zouden we achter Valtteri Bottas terugvallen." Marko genoot wel volop van de strijdende Verstappen: "Het was gewoon de snelheid op de rechte stukken, dat was superieur. Max heeft zich in een foutloze race heroïsch geweerd."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'