Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verwacht drastische maatregelen: "Daar zal Verstappen niet blij mee zijn"

Helmut Marko verwacht dat na het invoeren van een budgetlimiet voor de (technische) ontwikkeling van Formule 1-auto's ook een budgetlimiet voor coureurssalarissen wordt ingevoerd: "Dat moet de volgende stap worden."

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

"Max Verstappen zal dat niet leuk vinden om te horen, maar op enig moment zal er ook een maximumbedrag worden ingevoerd voor coureurssalarissen", zo laat Red Bull-adviseur Helmut Marko weten in gesprek met het Oostenrijkse ORF.

Max Verstappen zal het volgens Marko niet leuk vinden om te horen, omdat zijn jaarsalaris na het openbreken van zijn contract wordt geschat op zo'n 35 miljoen euro, waarmee hij één van de best betaalde coureurs op de Formule 1-grid is. Bij Lewis Hamilton moet worden gedacht aan zo'n vijftig miljoen op jaarbasis, cijfers die nu nog buiten de in 2021 in te stellen budgetlimiet vallen.

Die limiet is voor 2021 vastgesteld op 132 miljoen euro per jaar, iets waar Marko een groot voorstander van is: "Vergeet niet dat dat nog steeds bizar veel geld is, meer dan genoeg om de fans een geweldige sport voor te schotelen. Als de technologie wat minder doorslaggevend wordt, de coureurs bepalender worden en het veld dichter bij elkaar komt te zitten, kan die budgetcap een mooie stap voor de toekomst zijn."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco