Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko verwijst naar megacrash Verstappen: "Blij dat Hamilton niet naast Max start"

Het circuit van Silverstone was de plaats waar de rivaliteit tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in 2021 ontspoorde. Red Bull-adviseur is dat nog altijd niet vergeten en kan het niet laten om de Brit daar nog even fijntjes aan te herinneren.

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren in 2021 verwikkeld in een fel titelgevecht. Tot aan de Britse Grand Prix verliep dat nog zonder kleerscheuren, maar in de race ging het al in de eerste ronde mis. Lewis Hamilton zette zijn Mercedes er aan de binnenkant van de razendsnelle Copse Corner half naast, ging voor een gat dat er niet was er torpedeerde Verstappen vol de banden in. Sindsdien is de relatie tussen Red Bull en Mercedes aanzienlijk verslechterd. Bekijk hier de beelden van de zwaarste crash uit Verstappens loopbaan. Tekst gaat verder onder de video.

Marko kon het na afloop van de voor Mercedes slecht verlopen kwalificatie voor de Britse Grand Prix niet laten om Hamilton nog even fijntjes te herinneren aan 2021. "Ik had niet verwacht dat de twee McLarens zo dicht bij ons zouden staan", vertelt Marko aan Krone . “We hebben zelfs overwogen om niet meer naar buiten te gaan om banden te sparen voor de race. Godzijdank hebben we dat niet gedaan." "Aan de andere kant zijn we blij dat Lewis Hamilton niet naast ons staat, dat stelt gerust. Want dat roept geen goede herinneringen op." Hamilton start zijn thuisrace slechts als zevende, pal achter teamgenoot George Russell.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"