Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Marko: "Vettel moet Ferrari verlaten"

Sebastian Vettel wist bij Red Bull vier wereldkampioenschappen in de wacht te slepen, maar in zijn periode bij Ferrari heeft de Duitser tot nu toe nog niet veel potten kunnen breken. Helmut Marko denkt dat de Duitser er verstandig aan zou doen om op zoek te gaan naar een nieuwe omgeving binnen de Formule 1-wereld.

Sebastian Vettel heeft in zijn periode bij Ferrari nog niet veel geluk gekend. Zo maakte hij in de tweede seizoenshelft van 2018 veel fouten, waardoor hij het uitzicht op een mogelijk vijfde wereldkampioenschap verloor en ook dit seizoen ging hij al meerdere malen de fout in.

Zo spinde hij in gevecht met Lewis Hamilton in Bahrein en kreeg hij in Canada een penalty nadat hij een fout maakte en Hamilton hinderde. Tijdens het afgelopen Grand Prix-weekend, in Groot-Brittannië, bereikte de Duitser een nieuw dieptepunt. Hij verremde zich en knikkerde Max Verstappen op ongelukkige wijze de baan af.

Vettel lijkt momenteel totaal niet lekker in zijn vel te zitten bij de Italiaanse renstal, maar Helmut Marko denkt wel een oplossing te hebben voor het foutenfestival van de Ferrari-coureur. De Oostenrijkse Red Bull-adviseur kent hem goed, aangezien hij degene was die de Duitser naar de Formule 1 haalde en onder wiens bewind Vettel vier wereldkampioenschappen won.

"Eigenlijk moet Seb binnen de Formule 1 zoeken naar een nieuwe omgeving en Ferrari verlaten" begint Marko tegenover Auto Bild. "Wanneer je niet meer zeker bent van je zaken, begin je met het maken van fouten. Dit gebeurt in het onderbewustzijn en Vettel lijkt daar nu al een tijd last van te hebben."

Of het een openbare flirt is van de Red Bull-adviseur om de Duitser te verleiden naar zijn team terug te halen, weet niemand, maar Marko meent in 2020 in ieder geval geen plek te hebben voor Vettel. "Ik zie voor Vettel helaas geen mogelijkheid om in 2020 een stoeltje bij een ander team te bemachtigen", aldus Marko.

0 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen