© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Volop kansen op podium in GP Brazilië"

10 nov. 2018 10:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen begon voortvarend aan zijn Braziliaanse Formule 1-weekend. De jonge Nederlander klokte brutaalweg de snelste tijd in de eerste vrije training en liet daarmee zien dat Red Bull ook op het circuit van Interlagos goed voor de dag kan komen. Teamadviseur Helmut Marko verwacht dat Red Bull op zondag tijdens de race zeker mee kan doen voor de podiumplekken.

In de tweede training verloor Verstappen kostbare tijd vanwege een olielek dat gerepareerd moest worden door zijn engineers. Hierdoor kwam de vijfvoudig GP-winnaar niet verder dan de vijfde tijd achter teamgenoot Daniel Ricciardo. Een startpositie op de eerste of tweede startrij lijkt lastig te worden, maar uiteindelijk gaat het om de punten die op zondag worden verdeeld.

"We verliezen bijna vijf tienden op het rechte stuk en dat wordt ongetwijfeld nog meer als Mercedes en Ferrari de boel opschroeven tijdens de kwalificatie", aldus Marko na afloop van de vrijdag in Brazilië tegenover de pers.

Op de vraag of Verstappen en Ricciardo elkaar dan tijdens de kwalificatie kunnen helpen, antwoordt de Oostenrijker ontkennend. "Zoiets pakt toch nooit uit zoals je het wilt. Je kunt alleen hopen dat je toevallig een slipstream van iemand kunt meepakken."

Volgens Marko moet Red Bull het vooral van de race hebben. "In de kwalificatie zijn we normaal gesproken kansloos, maar in de race zitten we er dichter bij en wordt het spannend."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen