Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko voorspelt lastige kampioenschaps-sprintrace voor Verstappen in Qatar

Helmut Marko verwacht dat de sprintrace in Qatar, waar Max Verstappen kampioen kan worden, een lastige wordt als het gaat om de overwinning. Met twee snelle McLarens heeft de Nederlander flinke concurrentie, aldus de Red Bull-adviseur.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen zal de sprintrace in Qatar starten vanaf de derde plaats. McLaren-coureurs Oscar Piastri en Lando Norris waren sneller in de kwalificatie en zullen volgens adviseur Helmut Marko serieuze concurrenten zijn in de minirace van 100 kilometer. Nog even was het überhaupt de vraag waar Verstappen zou starten, want zijn eerste rondetijd werd afgepakt vanwege track limits.

"Nadat de ronde was afgepakt, was ons plan al in duigen. Toen was het een redding op het laatste moment", zegt Marko na afloop van de sessie bij ORF, doelend op de eerst afgepakte tijd en de derde tijd die zijn Nederlandse coureur klokte in SQ3. Een overwinning wordt volgens hem lastig, maar het doel is duidelijk: Verstappen moet kampioen worden.

Daarvoor heeft hij echter genoeg aan de zesde plaats, dus op P3 blijven is voldoende om de titel te veroveren. "Dat is al genoeg voor het kampioenschap. We moeten ook nog zien of McLaren dit tempo vast kan houden, maar gisteren waren ze al erg snel. Het is hier ook niet makkelijk om in te halen, maar laten we maar kijken hoe de bandensituatie is. Dat zal beslissend zijn."

"We willen hier natuurlijk graag winnen, maar een podium hier is ook goed", aldus de Red Bull-adviseur, die hoopt op een eerste P1 in Qatar.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af