Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Marko voorziet een zware dobber voor Verstappen: "Het wordt een lang seizoen"

Red Bull en Max Verstappen strijden ook dit jaar weer mee om de wereldtitels, zo lijkt het. Het wordt absoluut geen makkie, weet Helmut Marko, want Ferrari is ijzersterk. Voorlopig zal Mercedes zich nog niet mengen, denkt Marko, maar vlak het team niet uit.

Verstappen Sainz Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Na twee Grands Prix in 2022 lijkt er al een patroon te ontstaan in de Formule 1. Red Bull en Ferrari en in het bijzonder Max Verstappen en Charles Leclerc lijken de komende maanden onderling te gaan strijden om de wereldtitels van 2022.

Gevraagd door het Oostenrijkse OE24 of die tweede titel voor Verstappen er aan zit te komen, is Helmut Marko nog niet helemaal overtuigd. De Red Bull-coureur zal namelijk een hele kluif aan Ferrari gaan hebben, zo denkt Marko.

"Het zal ook voor Max een lange, zware weg worden. De testdagen hebben al aangetoond dat Ferrari een auto heeft waarmee ze onder alle omstandigheden vooraan kunnen rijden", aldus de Oostenrijker, die tegelijkertijd ook Mercedes uiteindelijk weer vooraan denkt te zullen zien verschijnen.

"Met Mercedes moeten we bovendien altijd rekening houden. Ik ben er van overtuigd dat zij hun problemen onder controle gaan krijgen. Ik kan me echter niet voorstellen dat dat al in Melbourne gebeurt. Eerst moeten ze van het stuiteren afkomen voordat ze pas naar de details kunnen kijken."

Russell niet op het niveau van Hamilton

Gevraagd naar de nieuwe Mercedes-coureur, vindt Marko niet dat George Russell op dit moment een bedreiging is voor Lewis Hamilton, ook al staat Russell na twee races wel boven de meervoudig kampioen in het klassement. "Russell is nog niet op het niveau van Hamilton", oordeelt de Oostenrijker.

Tegelijkertijd ziet Marko dat Hamilton het lastig heeft. De conclusie van de Red Bull-adviseur is dat Lewis worstelt met zijn auto. Hij prijst zichzelf tegelijkertijd gelukkig met Verstappen als coureur.

"Lewis heeft het lastig met de set-up en het vinden van de juiste temperatuur voor de banden. Het is ook niet makkelijk, want zelfs de 'experts' hebben het zwaar met de banden. Veel factoren, zoals bandenspanning en slijtage spelen een rol."

"Natuurlijk wordt ook het gevoel van de coureur aangesproken", vervolgt hij. "Wij weten dan ook wat we aan Max hebben. Hij is weliswaar duur, maar hij is elke cent ook waard", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1