Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko waarschuwt de concurrentie: 'Verstappen nog dominanter in de race'

Max Verstappen pakte de poleposition voor de GP van Bahrein met een verschil van 0,14 seconden op Sergio Perez en 0,3 seconden op Charles Leclerc. Dat wordt in de race alleen maar meer, zo voorspelt Helmut Marko.

Het was een 1-2 voor Red Bull tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein, maar zo dominant als het vorige week tijdens de testdagen leek te gaan worden, was het niet. Op vrijdag en op zaterdagmiddag had Red Bull het lastig met de balans van de RB19, maar Helmut Marko weet in gesprek met ServusTV zeker dat het verschil met de concurrentie op zondag groter zal zijn. "We gaan er vanuit dat we in de race duidelijker de beste zullen zijn", aldus de Oostenrijker.

Aston Martin?

Vooruitkijkend naar de race van zondag, denkt Marko dat niet Ferrari of Mercedes, maar Aston Martin de grootste concurrent van Red Bull zal zijn. "In de lange runs was Aston Martin volgens onze data beter dan Mercedes. Het wordt een spannend gevecht en Charles Leclerc had wat problemen met zijn motor, dus daar gaat het nog niet heel goed met de betrouwbaarheid." Toch denkt Marko dat de actie vooral achter de twee Red Bull-bolides plaats zal vinden. "Wij worden er vrolijk van als er achter ons hard wordt gestreden!", lacht de Red Bull-adviseur.

Verstappen superieur

Alhoewel Verstappen al tijdens de kwalificatie ruimschoots sneller was dan de nummer twee en drie, gaat Marko er haast blindelings vanuit dat het gat op zondag nog een stuk groter zal zijn. Hij is zeer optimistisch. "Als het lukt willen we meteen bij de start wegrijden. We willen niet arrogant worden, maar als we kijken naar de data, dan hebben we alle reden om optimistisch te zijn. Zolang er geen technische problemen optreden, dan kunnen we onze superioriteit ook in de race laten zien."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'