Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko waarschuwt voor Perez na tweede zege op Verstappen

Helmut Marko ziet een compleet nieuwe Sergio Perez bij Red Bull. De adviseur zag de Mexicaan veranderen van een luie coureur tot een hard werkende coureur. Hij mag niet onderschat worden.

Sergio Perez is al jaar en dag aanwezig in de Formule 1, maar pas sinds zijn komst naar Red Bull rijdt hij met materiaal waarmee hij potentieel wereldkampioen zou kunnen worden. Toch was hij in zijn eerste twee jaar bij Red Bull niet opgewassen tegen Max Verstappen, maar dit jaar lijkt hij het gat naar de Nederlander te hebben verkleind. Dat ziet ook Helmut Marko, zeker na de tweede zege van het jaar van Checo in slechts vier races tijd. Alhoewel de Oostenrijker toegeeft dat zijn stercoureur wat pech had met de ongelukkige timing van de safety car, zag hij dat Perez de sterren van de hemel reed. "Verstappen was ongelukkig, maar Sergio op een stratencircuit... hij heeft in Bakoe de meeste podiums."

Marko waarschuwt

De Red Bull-adviseur waarschuwt dan ook dat Checo niet onderschat mag worden, nu hij voor de tweede keer dit seizoen heeft gewonnen. Dat zijn nu al net zoveel zeges als vorig jaar in het hele seizoen. "Sergio mag je niet onderschatten. Hij is namelijk veel veranderd sinds hij bij Red Bull is gekomen. Hij is gaan werken! Voorheen was hij een Mexicaanse racecoureur die van het leven genoot. Dat doet hij nog steeds, maar hij doet nu wel het nodige werk." "Dit was een mooi verjaardagscadeau voor mij", zo doelt Marko op de Red Bull 1-2 in de week van zijn tachtigste verjaardag. "Een echt cadeau, niet weer een taart. Dat was nummer negen of tien geweest die ik had gehad. Overal waar ik kwam, kwamen er taarten tevoorschijn", sluit hij lachend af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"