Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko walgt van Britse media: "Ongelooflijk dat Verstappen zo wordt neergezet"

Bij Red Bull snapt men niet waarom Max Verstappen na afloop van het Grand Prix-weekend the 'bad guy' was. Helmut Marko is niet blij met de handelswijze van sommige media en zet ze op hun plek.

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren afgelopen raceweekend bezig met een harde strijd. De Nederlander en zijn Mercedes-rivaal kwamen elkaar meerdere keren tegen, waarna Hamilton uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam. Verstappen kreeg twee straffen, waarna hij door velen weg werd gezet als de bad guy. Het duurde voor Helmut Marko even voordat hij na de race weer tot rust was gekomen, zo vertelt hij bij OE24 . "Ik was enorm geagiteerd en was pas rustig toen we voet zetten in Abu Dhabi. Dat was toen ik relaxed op het strand lag", zo blikt de Oostenrijker terug op eerder deze week.

Marko hekelt media

De media die Verstappen vervolgens afschilderden als de bad guy, hebben geen punten gescoord bij Red Bull. Het ging zelfs zover dat een Brits medium een open brief schreef aan Verstappen, waarin men hem verzocht om niet opzettelijk te crashen in Abu Dhabi, om zo de titel te winnen. "Het is walgelijk dat er campagnes worden opgezet om Max neer te zetten als de 'bad driver', terwijl je niet mag vergeten wat er in Silverstone is gebeurd", zo doelt Marko op de crash tussen Max en Lewis, waarbij de Brit als hoofdschuldige werd aangewezen. "Dat accepteren we simpelweg niet", klinkt hij boos.

Marko hoopt op cleane race in Abu Dhabi

De laatste race van het jaar wordt er ongetwijfeld een om door een ringetje te halen. Red Bull had een simpele boodschap voor Verstappen in aanloop naar het weekend: "We vertellen hem: 'Full attack!'", schetst Marko. "Max was, terecht, gepikeerd, want er is een dubbele standaard." "Als de twee in elkaars buurt komen, dan schuilt er altijd gevaar, maar een crash is nooit onze intentie. We willen dit op een sportieve manier oplossen. In Saoedi-Arabië waren we sterk genoeg geweest om zonder incidenten te winnen. Deze race gaan we met dezelfde instelling in. Het motto is onveranderd: let's race!", aldus Marko.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi