Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "We zaten tot de finish in over Max Verstappen"

Bij Red Bull durfde men afgelopen zondagmiddag niet zomaar te vertrouwen op een zege voor Max Verstappen in de Grand Prix van Mexico. Die zege kwam er wel, tot grote opluchting van het team.

De angst dat de overwinning Red Bull kon ontglippen had niks met het optreden van Max Verstappen te maken. In een interview met Auto, Motor und Sport stelt teamadviseur Helmut Marko namelijk dat het met de snelheid en de strategie wel goed zat.

"We roepen altijd tegen alles en iedereen dat als de motoren wat meer gelijk zijn aan elkaar wij makkelijk kunnen winnen en dat hebben we in Mexico aangetoond. Bovendien gaat onze auto veel beter om met de banden dan de wagens van de concurrentie. Het vertrouwen van Max Verstappen straalde er dan ook vanaf." Terwijl Max Verstappen fier aan kop reed, moest Daniel Ricciardo met nog tien ronden te gaan de strijd staken. Dat zorgde voor nerveuze koppies in de pitbox aan de kant van de Nederlander. "We hebben tot het eind van de race in de rats gezeten, ook al waren er geen signalen dat de auto van Verstappen ook kapot zou gaan. Desondanks schroefden we de motor een tandje terug en vroegen we hem om het ook zelf wat rustiger aan te doen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi