© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "We zaten tot de finish in over Max Verstappen"

30 okt. 2018 11:40 Jan van der Burgt 1 reacties
Bij Red Bull durfde men afgelopen zondagmiddag niet zomaar te vertrouwen op een zege voor Max Verstappen in de Grand Prix van Mexico. Die zege kwam er wel, tot grote opluchting van het team.

De angst dat de overwinning Red Bull kon ontglippen had niks met het optreden van Max Verstappen te maken. In een interview met Auto, Motor und Sport stelt teamadviseur Helmut Marko namelijk dat het met de snelheid en de strategie wel goed zat.

"We roepen altijd tegen alles en iedereen dat als de motoren wat meer gelijk zijn aan elkaar wij makkelijk kunnen winnen en dat hebben we in Mexico aangetoond. Bovendien gaat onze auto veel beter om met de banden dan de wagens van de concurrentie. Het vertrouwen van Max Verstappen straalde er dan ook vanaf."

Terwijl Max Verstappen fier aan kop reed, moest Daniel Ricciardo met nog tien ronden te gaan de strijd staken. Dat zorgde voor nerveuze koppies in de pitbox aan de kant van de Nederlander.

"We hebben tot het eind van de race in de rats gezeten, ook al waren er geen signalen dat de auto van Verstappen ook kapot zou gaan. Desondanks schroefden we de motor een tandje terug en vroegen we hem om het ook zelf wat rustiger aan te doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen