Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko wijst Verstappen op cruciaal aandachtspunt: "Dat gaat de doorslag geven"

Helmut Marko ziet kansen voor zijn Red Bull-coureurs tijdens de Grand Prix van Miami. De Oostenrijker ziet een groot verschil op de rechte stukken tussen zijn team en grote concurrent Ferrari. Verder denkt hij te weten wat op zondag de doorslag zal geven tijdens de race.

Max Verstappen en Sergio Perez kwamen er in de slotfase van de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami uiteindelijk niet aan te pas en zullen op zondag de jacht moeten openen op Ferrari. Charles Leclerc en Carlos Sainz bezetten namelijk de eerste startrij, terwijl zij Verstappen en Perez op P3 en P4 in hun spiegels zullen zien bij de start. Red Bull-adviseur Helmut Marko ligt er echter niet van wakker en ziet veel kansen voor zijn jongens om in de race de aanval in te kunnen zetten op Ferrari. Vooral het snelheidsverschil op de rechte stukken moet daarbij helpen. "We zijn acht kilometer per uur sneller", jubelt Marko bij ServusTV . "Dus dat moet ons een kans geven als we binnen een seconde weten te zitten bij het DRS-meetpunt."

Banden cruciaal

Maar, mocht Red Bull voorbij Ferrari komen, dan zijn er ook andere factoren die mee spelen in de strijd om de Grand Prix-overwinning in Miami. Marko stipt aan wat de doorslag zal geven. "We hopen op een spannende race. En dan bedoel ik dat we in kunnen halen. Bandenslijtage zal de doorslag gaan geven. Niemand weet hoe dat zal zijn, want het is een compleet nieuw baanoppervlak." Er is weinig kennis aanwezig over de verwachtingen voor de race, aangezien de vrijdag constant werd onderbroken door rode vlaggen. Daardoor zijn er nog veel onbekende factoren op zondag in Miami. "De lange runs, van vier of vijf ronden, waren zeker niet zinvol. Wel hebben we gezien dat de harde band vrij moeilijk op te warmen was, dus er is zeker ruimte voor verbetering", aldus Marko.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China