© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko wil aanpassingen regels: "Dit is slecht voor de Formule 1 en de fans"

20 okt. 2018 08:30 Ruud Dimmers 3 reacties
De vrije trainingen van de vrijdag vielen compleet in het water in Austin. Door de regenval kwamen de coureurs nauwelijks in actie, tot ongenoegen van de fans. Dr. Helmut Marko van Red Bull pleit voor een aanpassing van het F1-reglement, waardoor er meer actie komt tijdens natte trainingen.

Inmiddels is het een bekend recept voor de Formule 1-coureurs: regent het, dan rijden we niet. Tenzij het echt moet, zoals tijdens de kwalificatie. Maar de vrije trainingen verlopen onder natte omstandigheden dodelijk saai.

Een van de redenen daarvoor is dat de coureurs (te) weinig regenbanden en intermediates beschikbaar hebben. Helmut Marko pleit dan ook voor veranderingen: "De coureurs moeten in de toekomst meer regenbanden tot hun beschikking krijgen. De toeschouwers zijn nu het slachtoffer van deze situatie. Ze staan in de modder, maar krijgen geen actie te zien. Dat moet veranderen."

"De regels moeten aangepast worden om de Formule 1 aantrekkelijker te maken", laat de Red Bull-adviseur weten. De wedstrijdleiding heeft de mogelijkheid om coureurs een extra set regenbanden of intermediates te geven. Tot op heden is dat bij de Grand Prix van de Verenigde Staten niet gebeurd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen