Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko wil aanpassingen regels: "Dit is slecht voor de Formule 1 en de fans"

De vrije trainingen van de vrijdag vielen compleet in het water in Austin. Door de regenval kwamen de coureurs nauwelijks in actie, tot ongenoegen van de fans. Dr. Helmut Marko van Red Bull pleit voor een aanpassing van het F1-reglement, waardoor er meer actie komt tijdens natte trainingen.

Inmiddels is het een bekend recept voor de Formule 1-coureurs: regent het, dan rijden we niet. Tenzij het echt moet, zoals tijdens de kwalificatie. Maar de vrije trainingen verlopen onder natte omstandigheden dodelijk saai.

Een van de redenen daarvoor is dat de coureurs (te) weinig regenbanden en intermediates beschikbaar hebben. Helmut Marko pleit dan ook voor veranderingen: "De coureurs moeten in de toekomst meer regenbanden tot hun beschikking krijgen. De toeschouwers zijn nu het slachtoffer van deze situatie. Ze staan in de modder, maar krijgen geen actie te zien. Dat moet veranderen." "De regels moeten aangepast worden om de Formule 1 aantrekkelijker te maken", laat de Red Bull-adviseur weten. De wedstrijdleiding heeft de mogelijkheid om coureurs een extra set regenbanden of intermediates te geven. Tot op heden is dat bij de Grand Prix van de Verenigde Staten niet gebeurd.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'