Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko wil actie: "Zo kan het niet verder gaan"

Helmut Marko vindt dat er verandering moet komen bij de regels omtrent track limits in de Formule 1. De Red Bull-adviseur stoort zich aan de inconsistente straffen.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk werden meerdere straffen uitgedeeld vanwege de track limits op de Red Bull Ring. In de race strooiden de stewards met straffen van vijf seconden, terwijl Sergio Perez op vrijdag al het haasje was en zijn tijden van Q3 verloor. Deze straf werd pas na de kwalificatie gegeven, waardoor de Red Bull-rijder ineens als dertiende moest starten bij de sprintrace. Ook in Frankrijk wil de FIA op meerdere bochten streng gaan controleren op track limits. Helmut Marko stoort zich aan de situatie en pleit voor verandering. "Deze overtredingen kunnen simpelweg niet precies gemeten worden, dat zag je wel aan hoe laat de straf voor Checo kwam, na de kwalificatie", aldus de Red Bull-adviseur tegen Krone Zeitung . "We hebben andere oplossingen nodig, bijvoorbeeld een grindbak of iets dergelijks. De juiste maatregelen moeten gevonden worden, met de juiste proporties. Zo kan het niet verder gaan", hekelt de man uit Graz.

Geen kritiek naar de wedstrijdleiding

Marko benadrukt dat het geen directe kritiek is op de wedstrijdleiding van de Formule 1. "Het juiste technische materiaal is simpel gezegd niet aanwezig, om hiermee te bepalen of iemand een overtreding heeft begaan of juist niet."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi