Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko zeer optimistisch: "Honda ligt volgend jaar nog maar 15 PK achter op Mercedes en Ferrari"

De positieve geluiden vanuit het Red Bull-kamp omtrent 2019 blijven aanhouden. Ditmaal is het de beurt aan adviseur Helmut Marko die hoge verwachtingen heeft van de Honda-motor en voor het eerst ook cijfers koppelt aan de performance.

Dat Honda stappen maakt in 2018 is duidelijk, maar dat de Japanse motorleverancier nog tekort komt ten opzichte van Ferrari en Mercedes is een feit. Volgens schattingen zijn Renault en Honda momenteel ongeveer gelijkwaardig aan elkaar, waarbij de Japanners hopen dat ze een kleine voorsprong hebben op de huidige motorleverancier.

Volgend jaar verandert er veel binnen Red Bull. Niet alleen Renault en Daniel Ricciardo vertrekken, maar ook veranderen de aerodynamische regels. Iets wat in het voordeel kan werken van de sterke ontwerpafdeling. Helmut Marko heeft hoge verwachtingen voor 2019. "We kennen alle waarden van de nieuwe voorvleugel en deze stemmen ons optimistisch", laat hij aan Auto Motor und sport weten. Het enthousiasme werd nog groter na het zien van de data van de Honda-motor. "We verwachten dat we nog maar 10 kilowatt (14 PK) tekort komen ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Dat kunnen we compenseren met ons goede chassis." Momenteel zou Red Bull liefst 50 PK tekort komen met de Renault-motor. Ondanks het tekort aan vermogen zegevierde het team in vier races, waarmee 2018 het succesvolste seizoen is sinds de introductie van de hybride V6-motoren in 2014.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'