Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Zege Max Verstappen hoogtepunt in mijn leven'

Dr. Helmut Marko stond zelf te boek als een groot talent en behaalde mooie resultaten in zijn carrière als racer. Een ongeval zorgde ervoor dat hij veel schade opliep aan een oog. Hierdoor stopte zijn carrière, maar Marko bleef altijd actief in de racerij. Momenteel is hij adviseur van Red Bull Racing en de grote ontdekker van Max Verstappen.

De Norisring in 2014 was het moment waarop Marko verkocht was. Max Verstappen domineerde in de Formule 3 en het was dan ook Marko die Red Bull mededeelde: ' die moeten we hebben'. De ontdekker van Max Verstappen zit dit jaar al vijftig jaar in de sport en werd gevraagd om zijn mooiste momenten te kiezen. Vanzelfsprekend kwam Max ook voor in zijn top drie.

" Als ik er drie moet kiezen dan ga ik voor mijn zege in de 24 uur van Le Mans. Dat was een geweldig moment. Daarnaast de eerste wereldtitel van Vettel met Red Bull." " Geloof het of niet, maar de zege van Max Verstappen in Spanje. Veel mensen verklaarden me voor gek om Max in de auto te zetten, zelfs binnen het team van Red Bull... en dan rijdt hij naar de overwinning!"

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'