Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko: "Zesde plek van Verstappen is sterke ontgoocheling"

Max Verstappen moet het zondag met de zesde startplek doen voor de Grand Prix van Monaco. Helmut Marko reageert op die prestatie én op de touché in de eerste bocht van Verstappen.

Verstappen Monaco Quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een resultaat dat niet zo vaak voorkomt voor Max Verstappen: een zesde plek. Waar Verstappen dan nog vaak terug kan keren naar de voorhoede, lijkt dat nu een schieronmogelijke opgave op het smalle stratencircuit in Monaco. Red Bull-adviseur Helmut Marko laat zijn licht schijnen op de kwalificatie in het prinsdom.

"We wisten dat Leclerc de grote favoriet was, maar we hoopten op een plaats op de eerste rij", zo vertelt Marko tegenover ORF. "Dat was ook mogelijk na de verschillende kwalificatieruns, maar helaas raakte Max bij zijn laatste poging de vangrail. Het is godzijdank een sterke auto en van wat we konden zien, was hij niet beschadigd. Maar de zesde startplaats is natuurlijk een sterke ontgoocheling."

Maar waarom moest Verstappen zoveel risico nemen, om uiteindelijk in de muur te belanden? "Sector twee was onze zwakte. Hij was meestal het snelst in sector één, wat betekent dat hij daar tijd moest goedmaken. En dan kan het fout gaan in Monte Carlo."

Wat verwacht Marko dan van de race? "Om te praten over de winstkansen in Monte Carlo als je op P6 start, dan moeten er buitengewone omstandigheden voordoen. Dus als we in de buurt van het podium komen, zou dat heel, heel goed zijn", zo sluit Marko af.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training