Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Marko zet FIA op scherp: "Anders heroverweegt Red Bull haar toekomst in de F1"

Red Bull-adviseur Helmut Marko is niet te spreken over de manier waarop de Formule 1 momenteel geleid wordt. De onduidelijke reglementen en vele protesten zijn volgens hem niet goed.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen won de Grand Prix van Abu Dhabi en kroonde zichzelf daarmee tot wereldkampioen. Het duurde echter uren voordat duidelijk werd of hij ook echt de winnaar was, doordat Mercedes twee protesten indiende. Helmut Marko noemt Mercedes slechte verliezers, maar wil ook dat de FIA betere reglementen schrijft.

De situatie moet snel veranderen, anders zal Red Bull haar toekomst in de Formule 1 heroverwegen, maakt Marko duidelijk voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

"We zullen over onze toekomst in de Formule 1 nadenken als dat niet de gewenste effecten heeft op de toekomstige kampioenschappen. Beslissingen moeten snel en eenduidig te nemen zijn. Het moest een kwestie van seconden zijn en deze beslissingen moeten niet iedere keer verschillen."

Nieuwe FIA-president moet aan het werk

"Het is niet onze taak, maar nadat er zoveel fouten zijn gemaakt en onwaardige beslissingen zijn genomen, is er zeker een grote behoefte aan verandering. Er komt een nieuwe FIA-president, hij zou hier direct mee moeten beginnen."

Daarmee doelt Marko op de, nog bekend te maken, opvolger van de afzwaaiende FIA-president Jean Todt. Als het aan de Red Bull-adviseur ligt maakt deze er een halszaak van om betere reglementen voor het nieuwe seizoen te krijgen.

Red Bull voelde zich vaak benadeeld dit seizoen, maar Marko prijst de winnaarsmentaliteit binnen het team: "Wij zijn doorgegaan omdat wij onze teamleden hebben verteld dat ongeacht wat er zou gebeuren wij de morele winnaars zijn."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten