Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko zet Red Bull-deur voor Norris wagenwijd open: "Moet naar ons komen"

Red Bull-adviseur Helmut Marko zet de deur wagenwijd open voor de komst van Lando Norris naar de Oostenrijkse renstal. Ook al weet Marko dat het op korte termijn een lastig verhaal gaat worden, omdat Norris nog voor langere tijd vastligt bij McLaren.

Norris China quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko houdt zijn ogen altijd open voor topcoureurs die de stap naar Red Bull Racing kunnen maken. Nu Sergio Perez de goede resultaten achter elkaar blijft behalen en de opties niet reuze zijn naast Max Verstappen, lijkt het erop dat Red Bull 'gewoon' vasthoudt aan de Mexicaan voor 2025.

Is Lando Norris dan geen interessante optie voor Red Bull? De Brit pakte poleposition voor de sprintrace in China en stond op het podium na de Grand Prix van China. Hij versloeg zelfs Perez in de strijd om de tweede plek en was dus na Verstappen 'best of the rest'. Norris liet zichzelf dus goed zien in het weekend op het Shanghai International Circuit.

Tegenover Servus TV gaat Marko in op de naam van Norris bij de Oostenrijkse renstal. "Hij is jong en zit zeker in onze focus." De Red Bull-adviseur heeft zelfs al een keer met de familie Norris gesproken. "Zijn vader grapt altijd dat Lando zijn eerste Grand Prix-overwinning pas pakt als Max (Verstappen, red.) met pensioen gaat. Ik heb hem gezegd dat hij naar ons toe moet komen, dan zal het zeker sneller gaan."

Eerder reageerde Marko al tegenover Kleine Zeitung op de optie voor Norris in 2025. "Norris heeft in ieder geval een contract tot en met 2026, dus hij is geen optie op de korte termijn, net als Oscar Piastri. Maar beide coureurs zijn zeker interessant voor ons in de toekomst."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren