Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Marko zet Red Bull-deur wagenwijd open voor Norris

Volgens Helmut Marko is Lando Norris de ideale Red Bull-teamgenoot voor Max Verstappen.

Verstappen Norris Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen rijdt momenteel de sterren van de hemel in de Formule 1. Hij rijgt de ene na de andere overwinning aaneen. Inmiddels staat hij met 43 overwinning al op de vijfde plaats in de aller tijden lijst. Dit jaar zou hij in theorie al op gelijke hoogte kunnen komen met Sebastian Vettel, als hij nog 10 van de 12 resterende races wint.

In Hongarije kan Verstappen zelfs zijn zevende zege op rij pakken, waarmee hij op gelijke hoogte komt met namen als Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Volgens Marko is zijn huidige ster misschien nog wel beter dan die andere twee, zo vertelt hij aan de Kleine Zeitung.

"Natuurlijk is Verstappen van dat niveau en hoort hij in dat rijtje thuis. Ik zou zelfs zeggen dat hij het rijtje opnieuw definieert. Dankzij zijn succes, is Red Bull een van de grootste namen aller tijden in de sport geworden, zoals we nu aan onze hoeveelheid overwinningen kunnen zien."

Lando Norris

Maar aan de andere kant van de garage is het momenteel kommer en kwel, want Sergio Perez presteert niet naar behoren. Alhoewel, vooral op de zaterdagen. Op de zondagen weet hij nog veel terrein goed te maken, maar intern kan men toch niet 100% tevreden zijn met de Mexicaan.

Gevraagd naar de toekomst, wijst Marko de verrassing van het afgelopen weekend, Lando Norris, aan als de ideale coureur voor Red Bull. Helaas voor de adviseur ligt de Brit nog even vast bij het McLaren-team.

"Lando heeft een contract bij McLaren tot en met 2025, maar hij is met afstand de beste van de jongere coureurs. Hij zou met zijn jeugdige karakter ook het beste bij Red Bull passen", aldus Marko, die bevestigt dat er ooit al 'intensieve gesprekken' zijn gevoerd tussen het team van Verstappen en het management van Norris.

"Het is bovendien geen geheim dat hij en Max goede vrienden zijn", zo sluit hij veelzeggend af.

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten