Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ziet dubbel voordeel voor Verstappen op Mercedes

Het is zover: de allerlaatste race van het seizoen. Met Max Verstappen vanaf pole heeft de Nederlander een gunstige start voor een gooi naar de titel. Helmut Marko bekijkt de mogelijkheden tijdens en na de start van de GP van Abu Dhabi.

Met Max Verstappen op de softbanden en Lewis Hamilton op de mediums is het belangrijk om bij de start weg te kunnen rijden. Red Bull-adviseur Helmut Marko moet toegeven dat er weinig strategische opties zijn, maar ziet twee voordeeltjes voor zijn coureur. "We moeten gaan kijken hoe de start gaat en hoe lang Max snelle rondes kan klokken als hij aan de leiding ligt. Voor de rest ligt er nog veel open", zo trapt hij af bij F1 Insider. "Onze keuze (voor starten op de softs, red.) maakt het aantal keuzes wat betreft de strategie wat kleiner. "Maar we hebben een goede keuze gemaakt, denk ik. Het is makkelijker als je de snelheid vooraan het veld kan bepalen dan wanneer je moet gaan jagen." De softbanden moeten Verstappen hier een belangrijke rol in spelen.

Psychologisch voordeel voor Verstappen?

Marko ziet daarnaast ook een psychologisch voordeeltje voor de Nederlander en Red Bull. "Ik denk dat Hamilton en Mercedes poleposition hadden verwacht. Ze zijn verrast door de superronde van Max, dus ze zullen nu goed moeten nadenken wat ze doen." Verstappen en Hamilton starten vanaf de eerste startrij, gevolgd door Lando Norris en Sergio Perez. Hamilton hoeft geen rugdekking te verwachten van Valtteri Bottas, de Fin start vanaf de zesde plaats.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi