Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ziet geen kwaad in actie Verstappen: "Norris bracht Max van zijn stuk"

Krijgt Max Verstappen wel of geen straf? Dat is de vraag na de kwalificatie voor de GP van Japan. Helmut Marko denkt dat het allemaal wel los zal lopen.

Max Verstappen en Lando Norris crashten bijna in Q3 in Japan, tot schrik van beide coureurs. De Brit wil een straf zien voor Verstappen, terwijl de Nederlander zelf vindt dat Norris de situatie creëerde door hem te 'naaien'. Helmut Marko is logischerwijs op de hand van Verstappen, zo laat hij bij Sky Sports doorschemeren. "De warm-up van de banden is het belangrijkste en dat is voor elke auto anders." "Norris haalde Max in en bracht hem een beetje van zijn stuk. Dat had Verstappen niet verwacht. Het was helemaal niet gevaarlijk", concludeert Marko.

Miscommunicatie

Volgens Marko hebben de twee coureurs vervolgens zelf de zaak afgehandeld en hoeft er nu niet meer over gesproken worden. Het was slechts een miscommunicatie, oordeelt hij. "Ik kan me niet voorstellen dat er een straf op staat, misschien een waarschuwing. Het was gewoon een misverstand. Norris heeft niet geklaagd en Max heeft zijn excuses aangeboden met een handgebaar. Daarmee zou het afgehandeld moeten zijn", aldus de Red Bull-adviseur.

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen