Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ziet maar één concurrent voor Red Bull tijdens GP Saoedi-Arabië

Sergio Perez verraste vriend en vijand door eindelijk zijn allereerste pole in de F1 te veroveren. In zijn 218ste GP-weekend was het raak voor de Mexicaan. Teamgenoot Max Verstappen was teleurgesteld met zijn vierde plaats, maar teamadviseur Helmut Marko ziet volop kansen voor de race.

De allereerste pole position voor Sergio Perez werd binnen Red Bull goed gevierd. De Mexicaan debuteerde in 2011 in de Formule 1, maar moest meer dan 10 seizoenen wachten op zijn eerste pole-bokaal. "Sergio is dit hele weekend al sterk geweest. Ik grapte vooraf nog dat hij een bonus voor de snelste ronde en de pole zou krijgen", grapt Helmut Marko na afloop bij Servus TV . "Het is zijn allereerste pole position na meer dan 200 Grands Prix. Hij heeft zijn ritme gevonden en warmde de banden super op. Met Max is het niet zo gelopen, maar het belooft een zeer spannende race te worden."

Na een prachtige strijd vorig weekend tussen Red Bull en Ferrari lijkt het ook in Saoedi-Arabië een tweestrijd te worden tussen beide teams. Marko waagt zich nog niet aan voorspellingen. "We moeten eerst eens kijken hoe goed de start is en de eerste ronde overleven. Daarna moeten we kijken welk tempo er mogelijk is. Ik denk dat het een close race wordt. Er is nog niets verloren (voor Verstappen, red.), maar helaas ook nog niets gewonnen." De Oostenrijker acht de rest van het veld kansloos voor de zege: "Ik zie niemand die in de long runs en bij een regulier verloop van de wedstrijd met Ferrari en Red Bull kan knokken. Het gaat tussen ons." Red Bull zal kei hard terug willen slaan na de GP van Bahrein waarin beide auto's in de slotfase uitvielen. Ferrari pakte de dubbelzege, plus de snelste ronde met Charles Leclerc. Daardoor is het gat nu al 44 punten in de stand om het constructeurskampioenschap.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden