Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko velt oordeel over gloednieuwe Red Bull-updates

"Het moet kloppen, want anders wordt het moeilijk", zo zei Helmut Marko over de updates die Red Bull Racing heeft meegenomen naar Silverstone. Het bleken slechts kleine updates te zijn, die ook maar een minimaal tijdsvoordeel opleveren.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was niet de vrijdag van Red Bull Racing op Silverstone. Qua pure snelheid in de kwalificatie zat de Oostenrijkse renstal er niet echt bij, al moet worden gezegd dat Max Verstappen in de tweede vrije training geen supersnelle ronde noteerde. Lando Norris kende daarentegen een prima vrijdag met in beide sessies de snelste tijd.

Red Bull-adviseur weet wel wat de achterstand is van Verstappen op Norris. "We zitten een tot twee tienden achter Norris. En die tijd verliezen we in de eerste sector, bocht drie en vier", zo zegt hij in gesprek met Motorsport-Magazin.com.

Daarbij zijn er updates meegebracht aan de vloer van de auto van Verstappen, maar dat maakt volgens Marko niet het grote verschil. "Het is marginaal. Als je nu kijkt naar de tijden van Perez, dan zou ik wel zeggen dat er een verschil was." Marko gaat nog even verder over die aangepaste vloer. "Dat scheelt ongeveer een halve tiende qua tijd. Maar op het oog ziet een normaal mens geen enkel verschil."

McLaren zag er dus sterk uit op de vrijdag, maar wie zijn dit weekend dan de grootste concurrenten? Kunnen Ferrari en Mercedes bijvoorbeeld nog een rol spelen? "Ferrari zit weer twee tienden achter ons en Mercedes is ook nog niet zo constant. Qua longruns gaat het om McLaren en onszelf."

Daarbij is er nog altijd de kans op regen op de zaterdag en de zondag in Silverstone. Ook daar moet Red Bull rekening mee houden, zo ziet Marko. "Wat gebeurt er als we met meer vleugel rijden en wat verliezen we aan snelheid? En hoe groot is de kans dat het gaat regenen? Je moet ook rekening houden met de Max-factor. Hij kan relatief goed overweg met een nogal onrustige auto in zulke wisselende omstandigheden." Maar hoe zeker is Marko ervan dat het gaat regenen op zondag? "Dan ga ik eerder meespelen met de Lotto, want dan heb ik meer kans", zo grapt de Oostenrijker.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership