Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Waar Ricciardo achterblijft, ziet Marko Tsunoda boven komen drijven

Waar Red Bull met weinig plezier terugkijkt op de GP van Australië was er bij zusterteam RB wel reden tot optimisme, zag Helmut Marko.

Tsunoda Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het snelle uitvallen van Max Verstappen in de GP van Australië zorgde voor chagrijn bij Red Bull. Na twee dominante races in Bahrein en Saoedi-Arabië kende het team een veel mindere GP 'Down Under'. "Helaas begon ons weekend in Australië niet goed in de trainingen. We lagen duidelijk achter. Er was geen teken van de superioriteit die we in de eerste twee races hadden. Het feit dat we het toch nog zo goed deden in de kwalificatie met een eerste plaats voor Max en een zesde voor Sergio was een fantastische teamprestatie", zegt Red Bull-adviseur Helmut Marko in zijn column in Speedweek.

Had Verstappen geen problemen met zijn rem gehad, dan had een overwinning er zeker in gezeten, geeft Marko aan. "In de race zei Max dat hij het tempo van Sainz vooraan makkelijk had kunnen evenaren. Daarom was hij ook zo teleurgesteld en geïrriteerd over zijn uitvalbeurt. In Australië werden zo wel de krachtsverhoudingen goed duidelijk. Ferrari is de duidelijke nummer twee achter ons, Mercedes is inconsistent en McLaren doet het beter of slechter, afhankelijk van het circuit."

Goed nieuws was er wel te melden vanuit RB, waar Yuki Tsunoda verraste met een zevende plek en zijn team zo de eerste punten van het seizoen bezorgde. Daniel Ricciardo moest met P12 flink wat toegeven op zijn teamgenoot. "Daniel's snelheid is verbeterd, maar Yuki rijdt op dit moment op een heel hoog niveau en blijft foutloos. Franz Tost (voormalig teambaas AlphaTauri, red.) en ik hebben altijd in hem geloofd, zijn snelheid stond voor ons altijd buiten kijf. Zijn problemen waren een gebrek aan controle en de neiging om fouten te maken. Dat is dit seizoen allemaal verdwenen. Hij wordt gezien op de rijdersmarkt."

"Zijn zevende plaats in Melbourne is belangrijk voor de Racing Bulls. Het is ontzettend moeilijk voor de laatste vijf teams om in de punten te eindigen. Daarom begrijp ik de beslissing ook van Williams om Albon de auto van Sargeant te geven na zijn crash. Albon is duidelijk de sterkere coureur en een kampioenschapspunt kan tot 10 miljoen dollar waard zijn. In dat opzicht was het een logische beslissing", kijtk Marko terug, op die toch wel opmerkelijke keuze.

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China