Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Zo haalde Perez eerherstel na akkefietje met Verstappen'

Sergio Perez kende geen fantastisch weekend in Australië, na een matige kwalificatie, maar kon zich in de race nog herpakken en de schade beperken. Red Bull-adviseur Helmut Marko zag zijn coureur ook wat 'eerherstel' behalen na de GP van Saoedi-Arabië.

Twee weken voorafgaand aan de Grand Prix van Australië kende juist Max Verstappen een tegenvallende kwalificatie in Djedda, waardoor hij de GP van Saoedi-Arabië vanaf de vijftiende plaats moest starten. De Nederlander reed een fraaie inhaalrace en werd uiteindelijk tweede, maar scoorde hierbij wel de snelste raceronde. Er was toen echter veel te doen om die snelste ronde, die tot aan de laatste ronde in handen van Perez was. Afgelopen weekend in Melbourne had teamgenoot Sergio Perez juist last van een matige start van het weekend. Zijn kwalificatie viel in het water en op zondag moest hij vanuit de pitstraat starten. Terugrijden naar de tweede plaats was iets te hoog gegrepen in Australië, maar met de vijfde plaats én de snelste ronde beperkte hij de schade in het klassement. Helmut Marko is gematigd tevreden over de race van Perez, ook al was het een lastige Grand Prix voor de Mexicaan. "Dit was niet zijn weekend, maar hij heeft die snelste raceronde gepakt en dat zal als een soort eerherstel voelen na Djedda. Daar wilde hij de snelste ronde vanzelfsprekend ook hebben", zegt hij bij ServusTV . "In de race (Australië, red.) heeft hij er het maximale uitgehaald. We wisten dat inhalen hier niet eenvoudig is, of zelfs heel lastig, en voorafgaand aan de race hielden we al rekening met de zevende of zesde plaats", aldus Marko, die tevreden is met P5.

Marko waarschuwt voor concurrenten

Van Red Bull-dominantie is volgens Marko nog geen sprake. De man uit Graz wijst naar de race van Perez in Melbourne: "Je ziet hoe dicht het bij elkaar ligt. Iedereen zegt dat we een gigantische voorsprong hebben en die is er misschien ook wel als alles goed gaat, maar dat verandert direct als er een aantal dingen niet kloppen." "Daarnaast hebben we afgelopen race ook gezien dat Ferrari, Aston Martin en Mercedes niet stilzitten. Ook daar is al vooruitgang geboekt", aldus Marko.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"