Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Marko: "Zo is Verstappen onverslaanbaar"

Helmut Marko heeft met genoegen naar Max Verstappen gekeken in China. De Red Bull-adviseur ziet dat Verstappen nóg beter presteert.

Verstappen China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen ging vrolijk verder met winnen in China. De Nederlander was verreweg de sterkste in de sprintrace, de kwalificatie én de race en reed de concurrentie op een hoop. Verstappen staat zo fier aan de leiding in de WK-stand. Helmut Marko trekt verheugd conclusies over de sterke seizoensstart van Red Bull en Verstappen in zijn column bij Speedweek.

"Vijf GP-weekenden, vijf verschillende circuits, vijf pole positions voor Verstappen en vier overwinningen", stelt Marko, die wel een slag om de arm houdt. "We kunnen stellen dat onze auto snel is op elk type circuit. Wel was de bandenslijtage in Melbourne ongewoon hoog naar Red Bull-maatstaven. In het geval van de auto van Sergio Perez weten we niet zeker of de schade aan zijn auto hieraan heeft bijgedragen. Maar de bevindingen van de longruns lieten zien dat de slijtage te hoog was. We zijn dus snel, maar het wegdek kan het verschil maken."

"In Miami en Monaco zou de concurrentie wat dichter bij kunnen staan, vooral in de kwalificatie. Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk zal zijn om op pole position te staan."

Onverslaanbaar

Dat doet niets af aan de fenomenale prestaties van Verstappen, ziet Marko. De Oostenrijker looft zijn pupil. "Max ligt op koers om zijn titel met succes te verdedigen. Hij wordt steeds beter, al kan je je dat maar moeilijk voorstellen na vorig seizoen. Dit blijkt ook bij het afstellen van zijn auto. Zelfs in een weekend met een sprintrace gaan we stap voor stap vooruit in de vrije training en dan direct in de sprintkwalificatie. Er bestaat harmonie tussen Max en zijn engineer Gianpiero Lambiase."

Marko stipt aan dat Verstappen de maatstaf is in de Formule 1 en hij onverslaanbaar is door zijn kalmte. "Max is niet langer ongeduldig. Hij is kalm en concentreert zich op twee doelen: de auto indien mogelijk op pole zetten en zich focussen op de race. Deze combinatie, dit overzicht, gekoppeld aan een uitstekend bandenmanagement, maakt hem op dit moment onverslaanbaar."

Wel schrok Marko nog even in China. "In China was er vlak voor de zwart-wit geblokte vlag een kritiek moment. Max reed met 300 kilometer per uur over puin. Koolstof versplintert en snijdt in het ergste geval een band door. We wisten niet hoeveel stukken er lagen en op welke manier Max getroffen werd, want hij was de eerste die daar reed. Dat is altijd een zorg. En in de laatste ronde deed hij een drift en ging onze hartslag weer omhoog."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco