© Honda Racing Corporation

Nieuwsoverzicht

Marquez: 'MotoGP moet nooit zo zeikerig worden als Formule 1'

24 okt. 2017 18:28 Ruud Dimmers 0 reacties
Het contrast tussen de MotoGP en Formule 1 is op een aantal punten gigantisch. MotoGP-coureur Marc Marquez hoopt dat de wedstrijdleiding van de raceklasse nooit de kant opgaat van de Formule 1.

Marquez blij dat coureurs in de MotoGP vrij mogen racen

Vooropgesteld is motorrace nooit vergelijkbaar met autorace, maar het contrast tussen de MotoGP en Formule 1 is gigantisch als het gaat om de toepassing van de regels. De motorcoureurs zijn zeer vrij om als echte mannen te strijden op de baan. Dit moedigt ze ook aan om inhaalacties te ondernemen en de grenzen op te zoeken. Slechts incidenteel wordt een coureur bestraft voor een van zijn acties. Zelfs als een concurrent mee onderuit gaat bij een valpartij volgt daar geen straf voor.

Hoe anders is de situatie in de Formule 1, waar coureurs voor iedere scheet een straf krijgen. Wereldkampioen Marc Marquez hoopt dan ook dat de wedstrijdleiding in de MotoGP nooit de Formule 1 achterna gaat. Dat liet de Spanjaard weten na de laatste race waarin hij een bikkelhard gevecht had met Valentino Rossi.

"Er is natuurlijk altijd een limiet, maar vandaag viel daarbinnen. Het was agressief en er was wat contact, maar uiteindelijk zijn we hier om te racen."

"Als we de limiet niet op mogen zoeken, dan wordt het net de Formule 1. Dit soort gevechten is de reden waarom MotoGP steeds populairder wordt."

Op het moment dat Marquez zijn uitspraken deed moest de Formule 1 GP van Amerika nog verreden worden. Uiteindelijk werd daarin Max Verstappen bestraft omdat hij Kimi Raikkonen inhaalde, maar daarin met vier wielen net buiten de baan kwam.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen