Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marquez: 'MotoGP moet nooit zo zeikerig worden als Formule 1'

Het contrast tussen de MotoGP en Formule 1 is op een aantal punten gigantisch. MotoGP-coureur Marc Marquez hoopt dat de wedstrijdleiding van de raceklasse nooit de kant opgaat van de Formule 1.

Vooropgesteld is motorrace nooit vergelijkbaar met autorace, maar het contrast tussen de MotoGP en Formule 1 is gigantisch als het gaat om de toepassing van de regels. De motorcoureurs zijn zeer vrij om als echte mannen te strijden op de baan. Dit moedigt ze ook aan om inhaalacties te ondernemen en de grenzen op te zoeken. Slechts incidenteel wordt een coureur bestraft voor een van zijn acties. Zelfs als een concurrent mee onderuit gaat bij een valpartij volgt daar geen straf voor. Hoe anders is de situatie in de Formule 1, waar coureurs voor iedere scheet een straf krijgen. Wereldkampioen Marc Marquez hoopt dan ook dat de wedstrijdleiding in de MotoGP nooit de Formule 1 achterna gaat. Dat liet de Spanjaard weten na de laatste race waarin hij een bikkelhard gevecht had met Valentino Rossi. " Er is natuurlijk altijd een limiet, maar vandaag viel daarbinnen. Het was agressief en er was wat contact, maar uiteindelijk zijn we hier om te racen."

" Als we de limiet niet op mogen zoeken, dan wordt het net de Formule 1. Dit soort gevechten is de reden waarom MotoGP steeds populairder wordt. " Op het moment dat Marquez zijn uitspraken deed moest de Formule 1 GP van Amerika nog verreden worden. Uiteindelijk werd daarin Max Verstappen bestraft omdat hij Kimi Raikkonen inhaalde, maar daarin met vier wielen net buiten de baan kwam.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'