© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Martin Brundle: 'Daniel Ricciardo rijdt vanaf 2019 voor Mercedes'

25 okt. 2017 06:55 Rik Alkema 0 reacties
Nadat het contract van Max Verstappen afgelopen weekend werd verlengd tot en met 2020 heeft Red Bull te kennen gegeven ook het contract van Daniel Ricciardo graag te willen verlengen. Het contract van de Australiër loopt tot het einde van volgend seizoen, maar zelf is Ricciardo niet direct van plan om bij te tekenen.

Martin Brundle denkt dat Ricciardo Red Bull verlaat

Tegenover ESPN was Ricciardo dan ook wat vaag over zijn toekomst.

"Ik zou dolgraag aan de zijde van Lewis Hamilton willen uitkomen in hetzelfde team, puur om onze krachten met elkaar te vergelijken", antwoordde hij op de vraag of hij ooit met Hamilton in één team zou willen zitten.

"Ik heb mij al met Sebastian en Max kunnen meten en het gevecht met Max krijgt in elk geval volgend jaar nog een vervolg. Maar ik zou ook wel graag tegen Lewis knokken nu hij in de bloei van zijn leven zit", voegde hij daar aan toe.

Martin Brundle, ex-Formule 1 coureur en tegenwoordig analist/commentator bij Sky Sports, gokt er dan ook op dat Ricciardo naar Mercedes vertrekt in 2019. Dat zei de Brit dit weekend tijdens de uitzending van Sky Sports tijdens de GP van Amerika.

In 2019 is Ricciardo namelijk 'transfervrij', aangezien zijn contract afloopt in 2018. Valtteri Bottas heeft bij Mercedes slechts voor één jaar bijgetekend, waardoor de kans best aanwezig is dat Mercedes hem bij tegenvallende resultaten aan de kant schuift. In dat geval is Daniel Ricciardo, die bij Red Bull toch een beetje tweede rijder lijkt te worden, een zeer goede optie voor het team.

Daarnaast is Ferrari ook nog altijd een optie voor Ricciardo, aangezien Kimi Raikkonen ook maar voor één jaar heeft bijgetekend. 

Over ongeveer een jaar weten we waarschijnlijk meer, dan zullen de meeste stoeltjes voor het seizoen 2019 definitief worden ingevuld.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen