Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Martin Brundle: 'Daniel Ricciardo rijdt vanaf 2019 voor Mercedes'

Nadat het contract van Max Verstappen afgelopen weekend werd verlengd tot en met 2020 heeft Red Bull te kennen gegeven ook het contract van Daniel Ricciardo graag te willen verlengen. Het contract van de Australiër loopt tot het einde van volgend seizoen, maar zelf is Ricciardo niet direct van plan om bij te tekenen.

Tegenover ESPN was Ricciardo dan ook wat vaag over zijn toekomst. "Ik zou dolgraag aan de zijde van Lewis Hamilton willen uitkomen in hetzelfde team, puur om onze krachten met elkaar te vergelijken" , antwoordde hij op de vraag of hij ooit met Hamilton in één team zou willen zitten. "Ik heb mij al met Sebastian en Max kunnen meten en het gevecht met Max krijgt in elk geval volgend jaar nog een vervolg. Maar ik zou ook wel graag tegen Lewis knokken nu hij in de bloei van zijn leven zit" , voegde hij daar aan toe.

Martin Brundle, ex-Formule 1 coureur en tegenwoordig analist/commentator bij Sky Sports , gokt er dan ook op dat Ricciardo naar Mercedes vertrekt in 2019. Dat zei de Brit dit weekend tijdens de uitzending van Sky Sports tijdens de GP van Amerika. In 2019 is Ricciardo namelijk 'transfervrij', aangezien zijn contract afloopt in 2018. Valtteri Bottas heeft bij Mercedes slechts voor één jaar bijgetekend, waardoor de kans best aanwezig is dat Mercedes hem bij tegenvallende resultaten aan de kant schuift. In dat geval is Daniel Ricciardo, die bij Red Bull toch een beetje tweede rijder lijkt te worden, een zeer goede optie voor het team. Daarnaast is Ferrari ook nog altijd een optie voor Ricciardo, aangezien Kimi Raikkonen ook maar voor één jaar heeft bijgetekend. Over ongeveer een jaar weten we waarschijnlijk meer, dan zullen de meeste stoeltjes voor het seizoen 2019 definitief worden ingevuld.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'