Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle: 'Formule 1 heeft meer inhaalacties nodig'

De GP van Australië bewees opnieuw dat inhalen met de nieuwe Formule 1 bolides amper is te doen. Slechts een enkele inhaalactie vond plaats waardoor de Grand Prix uitliep op een saaie vertoning.

Ook voormalig Formule 1 coureur en tegenwoordig F1-analist Martin Brundle was bepaald niet onder de indruk van de openingsrace in Melbourne. "Ondanks de drie DRS-zones in Melbourne hebben we maar weinig inhaalacties gezien. Daar moet echt iets aan worden gedaan." Liberty Media heeft inmiddels al aangegeven dat ze dit probleem serieus nemen maar Brundle geeft ze in zijn column op Sky Sports alvast een tip. "Het inhalen wordt nu bemoeilijkt als je dicht op een voorganger rijdt. Daarom moeten er duidelijk veranderingen op het gebied van aerodynamica worden doorgevoerd."

Toch waarschuwt Brundle ook dat Liberty Media moet oppassen dat ze niet doorslaan naar de andere kant. "We hoeven echt niet in elke ronde tig positiewisselingen te zien. Dan wordt het net een voetbalwedstrijd met een basketbaluitslag. Een inhaalactie moet ontstaan doordat een coureur dit doet met de nodige lef en talent. Het moet gewoon wat vaker gebeuren dan dat we nu in Australië hebben gezien."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"