Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Martin Donnelly na horrorcrash: 'Ik droom niet meer'

Martin Donnelly overleefde in 1990 één van meest huiveringwekkende crashes ooit in de Formule 1. Zijn leven bleef hem gespaard, maar Donnelly kampt nog dagelijks met de gevolgen van zijn crash.

In een exclusief interview met Motorsport-Total doet Donnelly, tegenwoordig vaak actief als driver steward tijdens F1-Grand Prixs, uit de doeken dat hij sinds zijn ongeluk niet meer droomt. "Als jongeman droomde ik voor mijn crash regelmatig en had ik déjà vu's, maar sindsdien heb ik niet meer gedroomd. Ik ga naar bed, ga slapen en wordt vervolgens weer wakker, zonder ook maar een enkele droom te hebben gehad."

Donnelly herinnert zich ook niets meer van zijn verschrikkelijke ongeluk in Jerez, waarbij hij met stoeltje en al uit de auto werd geslingerd. Mogelijk beschermen zijn hersenen hem tegen de nare herinneringen: "Ik weet alleen nog dat ik in de aanloop naar de Grand Prix ben gaan bowlen. Of dat al in Jerez was of nog in Estoril, geen idee. Je zou zeggen dat je je zulke dingen wel herinnert, omdat ze een enorme impact hebben op je leven. Maar het tegendeel is waar. Ik herinner me er niets van." Zijn geheugen zal bovendien niet worden opgefrist door televisiebeelden, want de crash is niet vastgelegd: "De camera's volgden op dat moment het kwalificatierondje van Ayrton Senna, dus er zijn geen beelden van."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024