Martin Donnelly na horrorcrash: 'Ik droom niet meer'

17 mei 2018 12:51 Jan van der Burgt 0 reacties
Martin Donnelly overleefde in 1990 één van meest huiveringwekkende crashes ooit in de Formule 1. Zijn leven bleef hem gespaard, maar Donnelly kampt nog dagelijks met de gevolgen van zijn crash.

Donnelly herinnert zich niets van zijn ongeluk

In een exclusief interview met Motorsport-Total doet Donnelly, tegenwoordig vaak actief als driver steward tijdens F1-Grand Prixs, uit de doeken dat hij sinds zijn ongeluk niet meer droomt.

"Als jongeman droomde ik voor mijn crash regelmatig en had ik déjà vu's, maar sindsdien heb ik niet meer gedroomd. Ik ga naar bed, ga slapen en wordt vervolgens weer wakker, zonder ook maar een enkele droom te hebben gehad."

Donnelly herinnert zich ook niets meer van zijn verschrikkelijke ongeluk in Jerez, waarbij hij met stoeltje en al uit de auto werd geslingerd. Mogelijk beschermen zijn hersenen hem tegen de nare herinneringen:

"Ik weet alleen nog dat ik in de aanloop naar de Grand Prix ben gaan bowlen. Of dat al in Jerez was of nog in Estoril, geen idee. Je zou zeggen dat je je zulke dingen wel herinnert, omdat ze een enorme impact hebben op je leven. Maar het tegendeel is waar. Ik herinner me er niets van."

Zijn geheugen zal bovendien niet worden opgefrist door televisiebeelden, want de crash is niet vastgelegd: "De camera's volgden op dat moment het kwalificatierondje van Ayrton Senna, dus er zijn geen beelden van."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen