Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Masi doorbreekt stilzwijgen na Abu Dhabi 2021 en staat open voor gesprek met Hamilton

Michael Masi heeft voor het eerst sinds de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi 2021 een interview gegeven, waarin hij vertelt hoe de afgelopen tijd voor hem is geweest. Ook zegt hij open te staan voor een gesprek met Lewis Hamilton en Mercedes.

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 zegt Michael Masi, de voormalige wedstrijdleider van de Formule 1, iets over de gebeurtenissen na die bewuste race. Op de twaalfde van december in dat jaar veroverde Max Verstappen zijn eerste wereldtitel nadat Masi de call maakte om nog één ronde te racen. Lewis Hamilton verloor de titelstrijd. Een heftige periode brak aan voor Masi, mede door forse kritiek van Mercedes op de uitslag van de race. Er kwam een groot onderzoek en de wedstrijdleider werd uit zijn functie gezet. Niet veel later vertrok hij bij de FIA en kwam er niets meer dan een officieel statement van de Australiër. Er werden geen interviews gegeven en praten over de GP van Abu Dhabi in '21 mag sowieso niet: er is een geheimhoudingsverklaring ondertekend. Wat wél mag, dat is praten over de periode na bovengenoemde gebeurtenissen. Voor het eerst sinds de seizoensafsluiter van 2021 doet Masi nu een boekje open. De voormalige wedstrijdleider is aanwezig bij het Formule 1-weekend in Australië, waar hij met de Daily Mail sprak. "Ik was op woensdag best nerveus toen ik er weer kwam, maar jullie hebben zelf gezien hoe aardig men was", zo begint hij het gesprek. De laatste tijd voelt Masi zich een stuk beter. In zijn nieuwe rol als voorzitter van de Supercars Commission in Australië is hij dichter bij vrienden en familie. "Ik heb meer tijd geïnvesteerd in mezelf. Dat heeft me goed gedaan en dat had ik nodig. Ook heb ik veel tijd gestoken in fysieke gezondheid, maar lang deed ik dat niet op mentaal gebied."

Mentale hulp en een gesprek met Mercedes

Uiteindelijk werkte Masi ook aan zijn mentale gezondheid. "Ik sprak met genoeg mensen: mijn partner, die me ontzettend goed heeft gesteund, en vrienden en familie. Ook zocht ik professionele hulp, wat ik kreeg, maar wel pas later dan ik eigenlijk had moeten doen. Pas later vorig jaar deed ik dat, maar toen was alles alweer wat rustiger." Over Abu Dhabi 2021 denkt hij niet al te veel meer na. Masi wil vooral naar de toekomst kijken, al staat hij wel open voor een open gesprek met Mercedes en Lewis Hamilton. "Zij hebben een bepaalde kijk op de situatie en dat mogen ze ook hebben. Ik respecteer dat en het is niet aan mij om te zeggen wat ze wel of niet moeten denken." "Mocht ik benaderd worden voor een gesprek hierover, dan sta ik daar voor open. Dat stond ik altijd al", verklaart de voormalige wedstrijdleider. De kans dat er een gesprek plaats zal vinden is klein, want Hamilton verklaarde zelf dat hij er geen behoefte aan heeft .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"