© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Massa: "Ferrari heeft één groot probleem"

Felipe Massa ziet in het Ferrari dat anno 2019 (nog) niet in staat is gebleken om wereldtitels te veroveren veel gelijkenissen met het Ferrari waar hij van 2006 tot en met 2013 voor uitkwam. Volgens de Braziliaan wint de Scuderia niet, omdat ze zichzelf teveel druk opleggen.

Sebastian Vettel leek vorig jaar de strijd aan te kunnen gaan met Lewis Hamilton en Mercedes, maar halverwege het seizoen verslapten zowel Vettel als Ferrari. Voormalig Ferrari-coureur Felipe Massa denkt te weten waar dat mee te maken heeft.

"Binnen Ferrari speelt druk een enorme rol, dat is altijd zo geweest. De druk om te presteren rust altijd op de schouders van Ferrari en dat is echt een groot probleem", aldus Massa in gesprek met Autosport, om daar aan toe te voegen dat er één man was die daar als gezagvoerder wél mee om wist te gaan.

"Toen Jean Todt bij Ferrari de scepter zwaaide, werd die druk veel minder gevoeld, simpelweg omdat er gewonnen werd. Todt kon de verschillende afdelingen binnen Ferrari samen laten werken, zonder de druk daarmee op enige manier op te voeren. Na zijn vertrek veranderde dat."

De man die bijna met Ferrari wereldkampioen werd in 2008 sluit echter niet uit dat de nieuwe teambaas, Mattia Binotto, het tij kan keren voor de Scuderia: "Mattia oogt kalm en zal ook wat rustiger te werk gaan dan Maurizio Arrivabene. Maar alles is relatief nieuw voor Binotto, dus we moeten zien hoe dat uitpakt."

Eerder deze week deed Mercedes-teambaas Toto Wolff uit de doeken waarom zijn Mercedes-team in zijn ogen wel wint en waarom Ferrari niet. Zijn verklaring komt in grote lijnen overeen met die van Felipe Massa.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen