Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Felipe Massa

Massa geeft update over juridische strijd om eerste wereldtitel Hamilton

Felipe Massa voert al een tijdje een juridische strijd om tot wereldkampioen van 2008 uitgeroepen te worden. De Braziliaan geeft een update over de situatie in een interview met RacingNews365.

Hamilton Massa
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In maart werd bekend dat Felipe Massa een rechtszaak had aangespannen tegen de sport, het bestuursorgaan én voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Het ging om de uitkomst van het wereldkampioenschap in 2008, toen Lewis Hamilton met één punt voorsprong de titel pakte. Een jaar later werd echter bekend dat Nelson Piquet Jr. expres gecrasht was in Singapore om Fernando Alonso aan de titel te helpen. Massa werd daar toentertijd de dupe van en liep punten mis.

Massa's zaak kwam voort uit woorden van Ecclestone dat hij, samen met toenmalig wedstrijdleider Charlie Whiting en FIA-voorzitter Max Mosley, in 2008 al op de hoogte was van 'crashgate'. Hij koos er echter voor om het stil te houden en zo de Formule 1 en de FIA te beschermen. Het maakt dat Massa een verklaring én een schadevergoeding eist. De Braziliaan en zijn juridische team vinden namelijk dat hij als kampioen erkend moet worden. Maar hoe staat het ervoor? Massa geeft een update in een interview met RacingNews365.

"De zaak is nu vier a vijf maanden bezig", stelt Massa. "Ik hoop dat het juiste gebeurt, voor gerechtigheid. Het is voor iets dat geen deel uitmaakte van de sport en mij toch zwaar heeft gestraft. Daar vechten we voor, iets waarvan ik denk dat het juist is, zeker als je dingen hoort die je nooit had verwacht. Daarom heb ik besloten om een groot team samen te stellen met professionele mensen, verdeeld in veel verschillende landen. Zij geloven dat het niet eerlijk wat er is gebeurd. Ik heb er zeker de prijs voor betaald."

De woorden van Ecclestone waren dus cruciaal, geeft Massa toe. "Toen we vorig jaar Bernie's woorden hoorden, begonnen we te vechten om het op een professionele manier te analyseren. Het maakte geen deel uit van de sport. Ik kan niet zeggen wanneer de zaak afgelopen is, maar ik had nooit gedacht dat ik in mijn leven deel uit zou maken van zoiets. Het is niet gemakkelijk en heel duur, dus ik hoop dat het snel voorbij is. Maar we wachten nu al heel lang op gerechtigheid. We moeten hopen dat de waarheid boven tafel komt en er gerechtigheid volgt."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees. Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal en te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x