Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massa haalt zijn gram: 'Williams kiest coureur met meeste sponsorgeld'

Voormalig F1-coureur Felipe Massa haalt nogmaals zijn gram. Eind 2017 liep zijn contract met Williams af en hoewel diverse teamleden graag met de Braziliaan door wilden had de directie andere belangen. Momenteel strijden Sirotkin en Kubica voor het laatste vrije stoeltje.

Felipe Massa was tijdens het seizoen al erg duidelijk over de teamleiding van Williams. Ze zouden niet voor kwaliteit gaan, maar voor coureurs met geld. Naast Lance Stroll, die goed is voor vele miljoenen, wordt nu ook het tweede stoeltje verkocht. Rijders als Felipe Massa en Pascal Wehrlein vielen af omdat zij niet over sponsorgeld beschikken. De drie namen die in theorie nog kans maken zijn Sergey Sirotkin, Robert Kubica en Daniil Kvyat. Alle drie brengen ze miljoenen aan sponsorgeld met zich mee. " Het team kijkt alleen naar het geld, inclusief Kubica, dus het verbaast me niets. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, ik hou met niet met Williams bezig. Mijn gedachten zijn bij andere dingen dan de F1", zo laat hij aan Autosport weten.

Door het wegvallen van Felipe Massa staat er voor het eerst in decennia geen Braziliaanse coureur aan de start in 2018. In het verleden waren er veel succesvolle coureurs zoals Piquet, Senna, Barrichello en Massa die de eer van de natie hoog wisten te houden. Het aantal Braziliaanse pay-drivers nam de afgelopen 15 jaar af. Mannen van het niveau Ricardo Rosset en Pedro Diniz vinden momenteel niet voldoende sponsoring door de crisis in Brazilië.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi