© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Massa haalt zijn gram: 'Williams kiest coureur met meeste sponsorgeld'

15 dec. 2017 14:32 Ruud Dimmers 0 reacties
Voormalig F1-coureur Felipe Massa haalt nogmaals zijn gram. Eind 2017 liep zijn contract met Williams af en hoewel diverse teamleden graag met de Braziliaan door wilden had de directie andere belangen. Momenteel strijden Sirotkin en Kubica voor het laatste vrije stoeltje.

Rijderskeuze Williams puur financiële kwestie?

Felipe Massa was tijdens het seizoen al erg duidelijk over de teamleiding van Williams. Ze zouden niet voor kwaliteit gaan, maar voor coureurs met geld. Naast Lance Stroll, die goed is voor vele miljoenen, wordt nu ook het tweede stoeltje verkocht.

Rijders als Felipe Massa en Pascal Wehrlein vielen af omdat zij niet over sponsorgeld beschikken. De drie namen die in theorie nog kans maken zijn Sergey Sirotkin, Robert Kubica en Daniil Kvyat. Alle drie brengen ze miljoenen aan sponsorgeld met zich mee.

"Het team kijkt alleen naar het geld, inclusief Kubica, dus het verbaast me niets. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, ik hou met niet met Williams bezig. Mijn gedachten zijn bij andere dingen dan de F1", zo laat hij aan Autosport weten.

Door het wegvallen van Felipe Massa staat er voor het eerst in decennia geen Braziliaanse coureur aan de start in 2018. In het verleden waren er veel succesvolle coureurs zoals Piquet, Senna, Barrichello en Massa die de eer van de natie hoog wisten te houden.

Het aantal Braziliaanse pay-drivers nam de afgelopen 15 jaar af. Mannen van het niveau Ricardo Rosset en Pedro Diniz vinden momenteel niet voldoende sponsoring door de crisis in Brazilië. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen