Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massa velt oordeel over Verstappen-succes: "Tot dan zal hij alle wereldtitels winnen"

Felipe Massa denkt dat Max Verstappen met Red Bull tot 2026 oppermachtig gaat zijn in de Formule 1. De Braziliaan is van mening dat Verstappen in ieder geval tot aan de nieuwe reglementen alles gaat winnen in de koningsklasse.

Voormalig Formule 1-coureur Felipe Massa is ervan overtuigd dat Max Verstappen elke titel gaat winnen tot er in 2026 nieuwe reglementen worden geïntroduceerd. De nieuwe regels worden geïmplementeerd met het oog op 2030 en het doel van de Formule 1 om dan CO2-neutraal te opereren. Vanwege deze veranderingen hebben zich nu zes motorfabrikanten gemeld als leverancier, waaronder het terugkerende Honda en nieuwkomer Audi. De huidige motorreglementen zijn bevroren tot 2026, voornamelijk zodat Red Bull tijd had voor het opzetten van haar eigen motorafdeling genaamd Red Bull Powertrains, aangezien Honda eerst van plan was de Formule 1 te verlaten. Verder zullen de auto's in 2026 een nieuwe look krijgen, waarbij gekeken wordt naar lichtere en wendbaardere bolides.

"Niemand op hetzelfde niveau als Verstappen"

Grote wijzigingen in de reglementen hebben in het verleden ook voor een verschuiving van de macht gezorgd. Zo stegen in 2009 Brawn GP en Red Bull naar de top, en na de start van het hybride tijdperk in 2014 werd Mercedes plots oppermachtig. Met die kennis in het achterhoofd waarschuwt Massa dat aanhoudend succes voor Red Bull na de reglementswijziging onzeker is: "Logischerwijs hebben we dan een grote verandering, alles is nieuw, en dan moeten we gaan zien of Red Bull even sterk gaat zijn als vandaag de dag. Maar op dit moment zie ik niemand op hetzelfde niveau als Verstappen", legt de voormalig Ferrari-coureur uit. Tot 2026 zullen de reglementen echter hetzelfde blijven, en dat betekent dat Red Bull en Max Verstappen volgens Massa tot 2026 in ieder geval niet meer te stoppen zijn. Dit betekent dat Verstappen dan vijf titels op zak zou hebben voordat de reglementen veranderd worden. Maar de Braziliaan kan het niet spannender maken: "Ik denk dat Verstappen tot 2026, want dan veranderen de regels, alles wint", zegt de Braziliaan tegen Marca . "We zullen dezelfde reglementen hebben en Verstappen is superieur, Red Bull is superieur. Dus tot 2026 kunnen we verwachten dat Verstappen alle titels wint", aldus Massa.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel