Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Felipe Massa

Massa zet eerste stap in zaak Formule 1-titel 2008

Felipe Massa kijkt serieus naar wat er nog gedaan kan worden aan de uitslag van het Formule 1-kampioenschap in 2008. Een groep advocaten is ingeschakeld hiervoor.

Massa Hamilton Brazil 2008
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

De uitslag van het Formule 1-kampioenschap in 2008 kwam ter discussie toen de voormalige eigenaar van de koningsklasse, Bernie Ecclestone, riep dat Felipe Massa daadwerkelijk de kampioen van dat jaar zou zijn. Lewis Hamilton staat in de geschiedenisboeken als de winnaar van wereldtitel, maar met ongeldigheid van de Grand Prix van Singapore zou de titel naar Massa gaan.

In Singapore vond Crashgate plaats, de doelbewuste crash van Nelson Piquet Jr. in opdracht van Renault-teambaas Flavio Briatore. Pas na het F1-seizoen in 2008 kwam men naar verluidt achter het schandaal, maar Ecclestone liet onlangs weten dat de FIA al tijdens het seizoen wist van de actie. Dit verandert volgens velen de zaak volledig: er kon dus al tijdig worden ingegrepen door bijvoorbeeld de race ongeldig te verklaren.

Het aanvechten van de titel wordt lastig omdat er in de regels staat dat als de beker voor de wereldtitel is uitgereikt, de einduitslag vast staat. Massa onderzoekt nu of er wat verandert in de situatie omdat de FIA al wist van het schandaal tijdens het seizoen van 2008. Hiervoor heeft hij een groep advocaten samengesteld die de zaak verder bestudeert, zo meldt Motorsport.com.

Massa zal volgens het medium ook geen publieke uitspraken meer doen over zijn vervolgstappen. Ook deelt hij zijn mening over Crashgate niet meer met de buitenwereld, net als zijn mening over alle betrokken personen in het schandaal.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'