Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Massa ziet 'perfecte' Verstappen verbeteren na zijn kampioenschapsjaar

Voormalig F1-coureur Felipe Massa is na afloop van de Grand Prix van Hongarije lovend over de prestaties van Max Verstappen van dit seizoen. De Braziliaan ziet geen andere coureur die het beter doet dan de Nederlander.

Verstappen Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen zette een fenomenale prestatie neer in Hongarije door vanaf de tiende startpositie de race te winnen. Voormalige F1-coureur Felipe Massa spreekt lovend over de kampioenschapsleider en is van mening dat de Nederlander het meer dan verdient om kampioen te worden.

"Enorm onder de indruk", zo begint Massa zijn betoog over Verstappen bij Sky Sports. "Ik was vorig jaar al erg onder de indruk, maar vorig jaar had hij een aantal races waarin hij met Lewis wat gevechten had en hier en daar wat fouten maakte... Maar dit jaar doet hij het gewoon geweldig en perfect."

Een betere coureur dan Verstappen op de grid? Die is er volgens de Braziliaan niet. "Als je de laatste paar kwalificaties vergelijkt, is hij een seconde sneller dan Perez. Max laat gewoon zien... er is geen andere coureur die beter werk levert dan wat hij laat zien."

Samenwerking tussen Red Bull en Verstappen is perfect

Ferrari maakte in de Grand Prix van Hongarije opnieuw fouten in haar strategie en mede daardoor kon Verstappen zijn voorsprong op Charles Leclerc verder uitbreiden. In tegenstelling tot Ferrari maakt Red Bull in bijna iedere race de juiste strategische keuzes. De combinatie Red Bull en Verstappen is volgens Massa 'perfect'.

"Het team voert de strategie geweldig uit door samen met hem te werken. Dus alles gaat gewoon perfect tussen het team en Verstappen om de tweede titel te winnen. Ook het team verdient het aangezien ze een enorm competitieve auto hebben. Sneller, maar ook in de race is het de beste auto wat betreft bandenmanagement."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen