Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

´Matige vorm Mercedes door strengere controles van FIA op olieverbruik´

Het F1-seizoen 2018 is drie races onderweg en nog altijd heeft Mercedes geen race gewonnen. Voor het eerst sinds 2014 wist de Duitse renstal drie races op rij niet te winnen.

De terugval van Mercedes is opvallend want tijdens de wintertests leek het team nog oppermachtig te zijn. In Australië verpletterde Hamilton tijdens de kwalificatie de rest van het veld door iedereen op ruim zes tienden te rijden. De race zelf ging alleen verloren door een ongelukkige safety car situatie, maar na Australië is de vorm van Mercedes plotseling weg. Zelfs in de kwalificatie, waarin het beschikt over de party modus, wist het team geen poleposition te scoren in de laatste races. In China bedroeg de achterstand op de pole liefst een halve seconde. De verklaring daarvoor is volgens Auto Motor und Sport de strenge controle van de FIA op olieverbranding en andere 'illegale' praktijken. Ferrari en Mercedes worden er al lange tijd van verdacht dat ze olie toevoegen aan het brandstofmengsel.

"GPS-data toont aan dat op het gebied van motorperformance Ferrari voorbij is gegaan aan Mercedes. De Duitsers hebben de levensduur van 5000 naar 8000 kilometer verlengd, maar Ferrari heeft meer vermogen gevonden deze winter." Opvallend was de topsnelheid van Ferrari in China. De beide Ferrari's waren een klasse apart op de rechte stukken en verloren nauwelijks tijd in de bochtige secties.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"